Milyen volt Rúzsa Magdi, Presser Gábor és a Magna Cum Laude a Telekom Magenta1-koncertjén?

2017.02.17. 10:59, Recorder.hu

magenta03.jpg

 

Na, ilyen azért tényleg ritkán történik. Nem mindennapi, hogy egy óriáscég fogja magát és egy saját óriáskoncertet hoz össze kizárólag az ügyfelei számára. Pláne rögtön kettőt, mint ahogyan a Telekom 2017 februárjában csinálta. Ugyan az egyik legnagyobb magyarországi vállalat már jó ideje kezeli kiemelt figyelemmel a zenét, sok – és a jövőben remélhetőleg még egyre több – popzenei eseményt is szervez, illetve szponzorál, ezúttal azonban egészen egyedülálló koncepció alapján hozta tető alá legújabb produkcióját: több tízezer Magenta1 díjcsomag-előfizetője hűségét szerette volna megköszönni egy zártkörű, de nagyszabású, sztárparádés ajándékkoncerttel.

És az előfizetők örömmel vettek részt a buliban: akkora volt az érdeklődés, hogy egy nap alatt kétszer is megtelt a Papp László Sportaréna, vasárnap délután és este is megtartották az előadást – sőt, aki kimaradt, az is streamelhette élőben otthon az eseményt –, amelyre a mai magyar könnyűzene legnépszerűbb előadóit invitálták meg. Ráadásul az est a legkisebb mértékben sem volt „termékbemutató-szagú”, a Telekom tényleg csak a legapróbb gesztusokkal éreztette, hogy céges rendezvényen vagyunk. A hangulatot a műsor házigazdája, Till Attila alapozta meg, aki egy ultramenő, csak erre az alkalomra összeállított ágyúval lőtte a tömegre az ajándékpólókat, a közönséget pedig minden lehetséges eszközzel bevonta a mókába.

magenta02.jpg

A telt házas Aréna nézőserege azonnal oldódni kezdett, és ez rendesen megalapozta a hamarosan színpadra lépő Rúzsa Magdi koncertjének hangulatát. Az énekesnő azon kevesek egyike, aki hamar túl tudott lépni a kezdeti, tehetségkutatós korszakán, és egy olyan kivételes előadóvá vált, aki csont nélkül kitölt egy órát csak a legismertebb slágereivel. Rögtön bele is vágott a Szerelem című dalával, és már itt elkönyvelhettük, hogy ma este bizony egy hatalmas bulinak lehetünk részesei. Nem is kellett sokáig várni az első együtténeklésre, tízezer ember hallatta a hangját egyszerre.

magenta00.jpg

Mindeközben Magdi könnyed, légies, játékos főszereplőként úgy mozgott a színpadon, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, sőt az őt körülvevő remek zenészekkel is folyamatosan évődött, aminek köszönhetően egy szempillantás alatt egy jó hangulatú, családias házibuliban érezhettük magunkat, holott tömegek vettek körül minden oldalról. Az Érj hozzám után pedig elérkezett az idő, hogy a téli Telekom-kampány másik fontos figurája, Presser Gábor is a színpadra lépjen.

magenta04.jpg

Rúzsa Magdi és a legendás dalszerző-előadó között tisztán érezhetően, de mégis leírhatatlanul, rejtélyesen működő kémiától, a zongora-ének párosítástól, na meg persze a gyönyörűen megírt, szívbemarkoló szövegtől, illetve a szomorkás dallamoktól egy teljesen más, intim és bensőséges hangulat szállt az Aréna közönségére.

"SZERETEM, HOGY ÖSSZEHOZHATOM AZ EMBEREKET" - INTERJÚNK RÚZSA MAGDIVAL.

Egy jó énekesnő könnyen tud azonosulni a neki írt dalszöveggel, Magdi szájából pedig annyira őszintén és hitelesen hangzott minden egyes szó, mintha csak ott, helyben találta volna ki.

magenta05.jpg

Azt tudjuk, hogy Presser Gábor nem sok fellépést vállal, ezért is volt annyira varázslatos, amikor Magdival közös duettjei után önállóan még LGT-dalokkal is szórakoztatta az addigra az élménybe belefeledkezve ülő – vagy éppen mámorosan már-már táncolni kezdő – nézőket. A felejthetetlen szövegeket szintén vele énekelte mindenki a legkisebbektől a legidősebbekig – Presser pedig mindent beleadott, még szájharmonikázott is! Majd az utolsó slágerparádés blokkra Magdi is visszatért: az Ég és Föld hatalmasat robbant, majd a Tejút alatt mindenki elővehette mobiltelefonját, és gyönyörű – a koncert előtt a vakura ragasztható matrica miatt főképp magentaszínű – fényárba borult a terem.

magenta01_1.jpg

Összességében egy teljes értékű koncertélményben volt részünk, háttérvetítéssel, hatalmas színpaddal, örökzöldeket és frissebb dalokat jó arányérzékkel vegyítő slágerparádéban volt részünk. Rúzsa Magdi több arcát is megmutatta, miközben egyáltalán nem játszott semmilyen szerepet, és ha az este már itt véget ért volna, akkor sem távoztunk volna elégedetlenül.

RÚZSA MAGDI PÁLYAFUTÁSÁNAK 10 LEGFONTOSABB ÁLLOMÁSA.

De milyen még messze volt a vége! Egy újabb pólóágyú-hadművelet után érkezett ugyanis a Magna Cum Laude. Mező Misi lazasága azonnal átjárta az Aréna hatalmas terét, és már egyre kevesebb embert érdekelt, hogy a szervezők eredeti szándéka szerint ülőkoncertre kapott meghívást, mind többen pattantak fel és ugráltak a lendületes frontemberrel és a hasonlóan energikus zenekarral szinkronban a nézőtér legtávolabbi pontjain is.

magenta07_1.jpg

Mező rögtön az elején megkérdezte, nem gond-e, ha tegezi a közönséget, akiket ezek után konzekvensen „Drágáim”-nak szólított. A közvetlen hangnem és még közvetlenebb viselkedés pedig a műsor végéig kitartott: az Átkozott nők alatt már a színpad szélén ült, a Vidéki sanzonra pedig már le is ugrott onnan, és elindult – saját szavaival élve – portyázni a közönségbe. Kezet fogott mindenkivel, aki mellett elhaladt, felállt az üres székekre, játékosan elvette az őt kamerázó férfi telefonját – egyszóval felforgatott mindent és mindenkit, innen pedig indulhatott az ereszdelahajam.

magenta06.jpg

A Magna Cum Laude ugyan kevesebb össznépi slágert adott elő, mint az előttük fellépő Rúzsa Magdi és Presser Gábor, mégis sikerült hatalmas hangulatot teremteniük. Az eklektikus műsorba sok minden belefért, a poptól kezdve a folkon át egészen a keményebb rockzenéig. A frontember folyamatosan reagált a közönség rezgéseire, bekiabálásaira, sőt úgynevezett “tornagyakorlattal” is bevonta őket a műsorba, aztán az i-re a pontot pedig természetesen a Pálinka dallal tette fel. Ekkor a zenekar felszólítására a küzdőtéren már szinte mindenki felpattant a székéből, a magenta konfettit szóró ágyúval pedig alig győzték lőni a táncoslábú nézőket, akik ennek a fergeteges finálénak köszönhetően ha talán kicsit fáradtan is, de mindenképpen azzal az érzéssel hagyták el a helyszínt, hogy egy professzionális produkció részeseiként egy sokáig emlékezetes, tényleg egyedülálló élménnyel lettek gazdagabbak.

magenta08.jpg

(X) A cikk megjelenését a Telekom támogatta.

Fotók: Telekom

https://recorder.blog.hu/2017/02/17/milyen_volt_ruzsa_magdi_presser_gabor_es_a_magna_cum_laude_a_telekom_magenta1-koncertjen
Milyen volt Rúzsa Magdi, Presser Gábor és a Magna Cum Laude a Telekom Magenta1-koncertjén?
süti beállítások módosítása