Készülj a beporzásra, jön a Blondie új lemeze!

2017.02.01. 13:30, Frontrecorder

blondie_2.jpg

A harmincöt éve feloszlott, húsz éve újjáalakult Blondie márciusban rukkol elő tizenegyedik stúdióalbumával, melynek első beharangozó kislemezdala címe és szándéka szerint is szórakoztató.

A popveteránok Pollinator című lemeze május 5-én érkezik, egy hét híján három évvel az előző album után. Míg a Ghosts Of Download - melynek turnéja Budapestet is érintette - az elektronika mellett a latin hatások beemelésével igyekezett feldobni a zenekar hangzásvilágát, ezúttal kollaborációk sora szolgálja ugyanezt a célt. Chris Stein alapító gitáros a MOJO-nak úgy nyilatkozott erről, hogy azért vontak be külső dalszerzőket, zenészeket, mert egyrészt annyi jó zene van, másrészt így elkerülhető, hogy kifogyjanak az ötletekből. Ügyes! A közreműködők egy részét a zenekar választotta ki és kérte fel a közös munkára, míg mások rögtön dalokat küldtek nekik és ők abból választottak. A szelektálásban döntő szava volt John Congleton producernek is (aki szerintünk az utóbbi időben nem alszik, annyi lemeznél bábáskodik), a közreműködők névsora pedig, amellett, hogy nagyon menő így együtt, tényleg abszolút passzol a Blondie-hoz: Dev Hynes, Johnny Marr, Laurie Anderson, Charli XCX, Sia, Joan Jett, Dave Sitek, valamint a Strokes-ból Nick Valensi.

A lemezről (melyen csak két dalt jegyez a Blondie "saját" Debbie Harry-Chris Stein szerzőpárosa) az elsőként közzétett dal nemes egyszerűséggel a Fun címet viseli, hogy miért, arra Chris Stein a híres huszadik századi anarcho-feminista aktivista-ró Emma Goldman egyik híres mondásával válaszolt: "Ha nem táncolhatok rá, akkor nem az én forradalmam!" Azt pedig már ő maga mondta, hogy ezekben a nehéz időkben szükség van a szórakozásra, amit Debbie Harry annyival toldott meg, hogy a Blondie nagyon komolyan veszi a szórakozást.  A Dave Sitekkel írt Fun egyébként valóban szórakoztató újhullámos diszkószám, olyan, mintha Nile Rodgers és a nyolcvanas évek eleji hi-nrg hangzás pápája, Bobby Orlando szülték volna közösen.

A Pollinator című új Blondie-album dallistája és borítója:

01. Doom or Destiny
02. Long Time
03. Already Naked
04. Fun
05. My Monster
06. Best Day Ever
07. Gravity
08. When I Gave Up On You
09. Love Level
10. Too Much
11. Fragments

pollinator.jpg

Címkék: blondie
https://recorder.blog.hu/2017/02/01/keszulj_a_beporzasra_jon_a_blondie_uj_lemeze
Készülj a beporzásra, jön a Blondie új lemeze!
süti beállítások módosítása