Kár és öröm - tizennyolc év után jön a The Jesus And Mary Chain új albuma

2016.12.12. 16:03, Frontrecorder

jmc2016.jpg

Jövő márciusban, laza tizennyolc év kihagyás után új stúdióalbumot ad ki a skót indie-színtér shoegaze-úttörő veterán zenekara, a Reid-fivérek által vezetett The Jesus And Mary Chain, a Damage And Joy című lemezről egy dal máris meghallgatható.  

Nemcsak hosszú, de többlépcsős út vezetett a zajba hempergetett dallamos gitárpopjával a mai napig nagy hatású  zenekar hetedik stúdióalbumáig. Az 1998-as, gyenge Munki album turnéján a tulajdonképpen a TJ&MC-t jelentő zenész-dalszerző testvérpár, Jim és William Reid már végletesen gyűlölte egymást, mindenkinek megkönnyebbülés volt, hogy sorozatos botrányos koncertek után 1999 őszén szétváltak útjaik. A fivérek 2007-ben békültek össze; az újjáélesztett TJ&MC adott néhány fesztiválkoncertet, Jim Reid pedig már akkor készülő új albumot emlegetett. Ez aztán valahogy nem materializálódott (csupán egyetlen, tévésorozatnak írt dal) , helyette 2012-ben, amikor a zenekar turnéra indult, az énekes elhintette, hogy igen, vannak új dalaik, amiket a bátyjával írtak, bár még nem tudják, mikor kerítenek sort rá, hogy felvegyék őket. A frontember aztán csak tavaly szeptemberben adta hírül, hogy stúdióba vonultak, majd nemrég a zenekart felfedező és 2014 óta újra menedzselő Alan McGee jelentette be a TJ&MC új albumának érkezését.

A Damage And Joy című anyag a tervek szerint 2017. március 24-én  jelenik meg, a lemez megszületésénél a sztárproducer Youth bábáskodott, illetve basszusgitáron is játszott, megosztva a Lush ex-tagjával, Phil Kinggel, míg a dobokért a koncertfelállást erősítő Brian Young felelt. A lemez nehéz szülésének legfőbb oka természetesen a Reid-fivérek nehéz természete, és a folyamatos nézetkülönbségek; hogy az album végül mégis elkészült, az a fiatalabbik testvér szerint annak tudható be, hogy az utóbbi néhány évben csodák csodájára elkezdtek figyelni egymás szavára. Íme ennek a szokatlan testvéri együttműködésnek az első hallható eredménye, az Amputation, egy minden ízében klasszikus TJ&MC-dal


a Damage And Joy dallistája és borítója:

01. Amputation
02. War On Peace
03. All Things Pass
04. Always Sad
05. Songs For A Secret
06. The Two Of Us
07. Los Feliz (Blues And Greens)
08. Mood Rider
09. Presidici (Et Chapaquiditch)
10. Get On Home
11. Facing Up To The Facts
12. Simian Split
13. Black And Blues
14. Cant Stop The Rock

final-album-front-cover-december-2016-500x500.jpg

https://recorder.blog.hu/2016/12/12/kar_es_orom_tizennyolc_ev_utan_jon_a_the_jesus_and_mary_chain_uj_albuma
Kár és öröm - tizennyolc év után jön a The Jesus And Mary Chain új albuma
süti beállítások módosítása