Magyarradar – Bastic

2016.11.21. 18:42, rerecorder

bastic_1.jpg

Gergácz Gábor korábban a Beat Dis-ben, az Anima Sound Systemben és az Alba Hyseni Projektben zenélt, amikor 2015-ben önálló projektbe és az első Bastic-lemez megvalósításába kezdett. Az idén zenésztársak is csatlakoztak, többek között az Animából ide átigazolt Prieger Fanni énekesnő. A Let's Take A Trip című deep house-os debütalbum nemrégiben jelent meg, az alapító mutatja be a zenekarát.

Megalakulás éve: 2015. 

Tagok: Prieger Fanni (vokál), Horváth Ákos (dobok-sampler), Nagybaczoni Áron (szinti-vokál), Gergácz Gábor (szinti-gitár-vokál), Nyíri Ambrus (basszusgitár).

Stílus: Elektronikus, deep house-os partizene.

Hatások: The Chemical Brothers, Disclosure, Stephan Bodzin, DJ Solomun, Queens Of The Stone Age, James Blake.

Kiadók: Online megjelenésről a Beats Hotel Records gondoskodik. Fizikai megjelenésre még nem került sor, de valószínűleg szerzői kiadásban 50-100 db-ot legyártatunk.

bastic_lp.jpgTörténet: 2015 év közepén elkezdtem leporolni elektronikus zenei skicceimet és valamennyire véglegesre csiszolni, aztán év végén kiléptem az akkori zenekaraimból (Anima, Beat Dis, Alba Hyseni Projekt). Ekkorra már egyértelművé vált, hogy színpadra viszem ezt a projektet. A lemez teljes hangszerelését önállóan végeztem, kivétel az énektémák gyártását, melyből Prieger Fanni rendesen kivette részét. Az alapvetően férfi énekekre íródott dalokat kiegészítette saját elképzelésű szólamaival és a totál csajos trekkekre hozott 3-4 ötletet, amikből kialakultak a végső dallamok. A lemez készítése közben csapódtak jó barátok, akikkel megvalósítható lett az élő koncertezés. Elsőként Horváth Ákos dobos (Strokes Percussion Group), később Nagybaczoni Áron billentyűs, ő régen a Beat Dis-ben és az EZ Basic-ben nyomta, aztán a jelenleg is működő Silence rockcsapatból Nyíri Ambrus basszusgitáros. A koncertekre minimálisan áthangszereltük a számokat, mindenki hozzátette stílusát, ettől még egységesebbé váltunk.

Megjelenések: Online megjelenéseinkért maximálisan kitett a kiadónk, mert közel 200-300 letöltő oldalra eljuttatta a zenénket és ezzel a világ minden pontján elérhetőek lettünk, a nagyobbakat kiemelve: iTunes, Deezer, Google Play, eMusic, AmazonMP3, Digital Tunes, MEDIANET, simfyafrica, iHeartRadio, Shazam, Beatport, Spotify.

Küldetés: Jó partizenét csinálni élőben, kis klubokban és nagy fesztiválokon egyaránt. 

Jövőkép: Egy hatállomásos lemezbemutató turné. Azután összehozni egy remixalbumot a saját dalainkból. De alapvetően csak jó koncerteket szeretnénk adni.

Mellékprojektek: Prieger Fanni néha vendégeskedik a PASO-ban és a Kelemen Kabátban. Horváth Ákos dobosunk a Bastic mellett továbbcsinálja régi bandáját a Strokes Percussion Groupot, amely őrült dobos produkcióiról ismert, kukákon, számítógépgép monitorokon, pvc csöveken zenélnek, nem normálisak. Basszerosunknak van egy Silence névű rockbandája, amelyben ő az abszolút zenei megmondó.

Szexepil: Szexi zenét nyomunk, dögös énekesnővel, dögös beatekkel.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nagy sebességgel gyűlnek a rajongók.


A Bastic a Cloud 9+ együttessel kötötte össze 2016-2017-os lemezbemutató turnéját, egyenlőre az idei dátumaik biztosak – december 10., Debrecen, Roncsbár, december 29., Győr, Rómer Ház


és akkor a Bastic bemutatkozó albuma, a Disclosure-féle világot is megidéző Let's Take A Trip

https://recorder.blog.hu/2016/11/21/magyarradar_bastic
Magyarradar – Bastic
süti beállítások módosítása