Klippremier! The Trousers: Cool Operator

2016.11.08. 11:00, Frontrecorder

pozsony2.jpg

Folytatódik a Trousers filmes hatású klipjeinek sorozata, a zenekar tavalyi albumáról a Hysterical Route és a Sonic Desert után ezúttal a Cool Operator kapott fílinges videót, amely San Francisco utcáin forgott. A Trousers nemrég nyomott le egy kisebb európai turnét, erről - és több érdekes magyar vonatkozásáról - is mesélnek.

berlin_3.JPGA Trousers októberben tett Csehországot, Németországot, Ausztriát és Szlovákiát érintő koncertkörutat, jórészt a berlini All Room Booking ügynökség szervezésében, akikkel érdekes módon került kapcsolatba a zenekar. Kőváry Zoltán fontember foglalja össze a sztorit: "Hosszabb ideig ajtószomszédja voltam a szintén berlini, de sokáig Budapesten élő Sebastian Haase-nak, aki évekig fő szervezője volt az Emergenza nemzetközi zenei tehetségkutató sorozatnak. Sebastian beállt a tehetségkutatót pár éve megnyerő berlini Final Stair zenekar mögé, amelynek vezetői, Istvan és Denes Vörös magyar származásúak. Tavasszal együtt koncerteztünk a Final Stair-rel, ennek nyomán figyelt fel rénk az All Rooms vezetője. Stefan Schumacher. A Final Stair mostani őszi turnéjához csatlakozott a Trousers, közben a két zenekar között nagyon jó kapcsolat alakult ki." A Trousers néhány szeptember végi hazai koncert után játszott Brnóban, Drezdában, Berlinben ("a Privatklub nevű nagyon menő helyen"), Bécsben ("a 'testvérzenekarnak' számító bécsi Reverend Backflash gitárosa, a szintén magyar származású Stefan Feheregyhazy szervezte, ez volt a legjobb koncert, pedig sok érdekes, veszélyes punkarc is volt"), majd egy budapesti kitérőt követően ("a Monster Magnet tagjaiból álló stoner kultuszbandát, az Atomic Bitchwaxot supportáltuk") a turné Pozsonyban zárult. 

A német ügynökséggel való együttműködés itt nem ért véget, november 30-án a Trousers két All Rooms-hoz tartozó zenekart, a Paisley-t és a Felidae-t lát vendégül az ELTE Izabella utcai épületének pincéjében levő Lelki Fröccsben (Facebook-esemény), közben pedig már tárgyalnak egy még komolyabb nyugat-európai turnéról. A zenekar a következő, ötödik albumának is nekilátott, tizenegy új dal demózását fejezték be a napokban. Itt most viszont még visszatérünk a legutóbbi, Mother Of Illusion című nagylemezhez, melyhez elkészült a harmadik klip. 

Az előző kettő Szili László rendezte, a Cool Operator videóját viszont Simon-Mazula Tibor San Franciscóban élő magyar képzőművész jegyzi. "Tibor tervezte az album borítóját egy Dürer-metszet alapján, de korábban is dolgozott velünk; az első lemezünkhöz borítót és két klipet is csinált. Egyébként még az ősidőkben, a zenekar 2006 előtti fázisában dobolt is a Trousers-ben, hiszen ő volt a dobosa a Rag Dollnak is (a Kőváry-fivérek zenekarának -  a szerk.), sőt, egy időben az Amber Smith-ben is ütötte a bőröket, és ő vitt be oda engem" - árulja el a Trousers vezetője. A Cool Operator hippikorszak-beli miliőt korhű képi világgal megidéző hangulatos és humoros klipje San Franciscóban forgott ottani színészekkel, a zenekar csak utalásszerűen jelenik meg. "Tibi az egésznek szuper 8-as filmszerű jelleget igyekezett kölcsönözni, kihasználva a város adta vizuális lehetőségeket, képileg is életre keltve a dal főszereplőjét, a magát 'higgadt telefonközpontosként' aposztrofáló figurát." Ismerkedjünk hát meg vele:


fotó: Alena Cervenanska / Cs. Szabó Zoltán

https://recorder.blog.hu/2016/11/08/klippremier_the_trousers_cool_operator
Klippremier! The Trousers: Cool Operator
süti beállítások módosítása