Vagina-dallal vág oda a Pussy Riot

2016.10.26. 12:45, Frontrecorder

pussyriot.jpg

Újabb angol nyelvű klipdalt tett közzé a Pussy Riot orosz feminista/politikai aktivista kollektíva, mely ezúttal a nevükben is szereplő, egy bizonyos amerikai politikus szerint szabadon megragadható testrészüket élteti. Pussy power!

A Straight Outta Vagina (a cím alaposan megkésve ül rá a tavaly at N.W.A.-film bemutatója idején futott mémre) csípős humorú, és persze abszolút jogos válasz Donald Trump nemrég kiszivárgott és nagy botrányt okozó nőket becsmérlő megjegyzéseire (ha sztár vagy, bármit megtehetsz a nőkkel, akár megragadhatod őket a puncijuknál fogva), illetve úgy általában a szexista, nőket tárgyként kezelő gondolkodásmódra. Mint a dalhoz mellékelt kísérőszövegben áll, "A nők évszázadokig rabszolgaként éltek a világban [...], és még épp hogy csak elkezdtük kialakítani az új szerepeket, normákat, etikai alapokat a vaginatulajdonosok számára. A vagina pedig nem valami önimádó buta narancsszínű majomé, aki szerint a nőket lazán meg lehet ragadni a puncijuknál, a vagina a nők tulajdona, akik kitüntetésként viselik. A punci az új fütyi, lányok."

A funkosan slágeres dance-punk-dalban két amerikai rapper, Desi Mo és Leikeli47 hallható, és nagyon vicces a szövege, olyan sorokkal, mint "a vaginát múzeumokban is kiállítják, és az emberek fizetnek, csak hogy láthassák". A producer a Pussy Riot szövetségese, Dave Sitek volt, a hagyományos nemi szerepek kliséit kifordító klipet pedig Los Angelesben forgatták.

Címkék: pussy riot
https://recorder.blog.hu/2016/10/26/vagina-dallal_vag_oda_a_pussy_riot
Vagina-dallal vág oda a Pussy Riot
süti beállítások módosítása