Magyarradar – DisJunk

2016.10.26. 17:00, rerecorder

disjunk_image.jpg

Adott egy dobos (más, korábbi zenekarok mellett az OZMO tagja), akiben ott motoszkál a dalszerzés, az önálló alkotás vágya. Egyre komolyabban rááll a témára, egyre alakulnak eleinte folkos, country-s, majd több elektronikát bevető szerzeményei, amik közül egy csokornyi furcsa szerelmes szám összeáll egy EP-vé. A DisJunk sztorija következik részletesebben.

Indulás éve: A DisJunk név 2014-ben született, akkor mutattam meg először a számaimat másoknak is.

Tagok: Kaderják Péter (producer).

Stílus: Alternatív.

Hatások: Bonobo, Radiohead, Grizzly Bear, Polyenso, Jeff Buckley, Yonderboi.

Kiadó: -

disjunk_a3600579852_16.jpgTörténet: Dobosként több zenekarban játszottam, a mai napig fő hangszeremnek tekintem, de a bandázás mellett is sokszor találtam magam ébren hajnalban, a saját dalaimmal kísérletezve, otthon, a számító előtt. Én ezt csak prüntyögésnek hívom. A ritmus mellé kezdetben az általános iskolai zongoratudományom és az apám dobozgitárján megszólaltatott tábortűzi akkordok adták a melódiát. A koncepció ma is ugyanaz, mint tíz éve, csak a hangszerpark bővült egy Telecasterrel, basszusgitárral, billentyűkkel, elektromos dobbal, csörgőkkel, zörgőkkel és egy mikrofonnal. Ez utóbbi akkor vált időszerűvé, amikor kitaláltam, hogy ha zenét már tudok csinálni, akkor éppen énekelni is lehetne. Megpróbáltam és szerencsém volt: letisztult, egyszerű dalok jöttek, és ha megvolt az alap, izgatottan álltam neki a hangszerelésnek. A cél mindig a country-életérzés kifejezése volt, minél egyszerűbb, tisztább dolgokra törekedni, ami dobosként nehezebbnek bizonyult, mint gondoltam. Emiatt, a zenéim általában akkor állnak össze, amikor lenémítom a sávok felét, és rájövök, hogy úgy mégiscsak jobb lesz. Az utóbbi időben már többet kísérleteztem elektronikával, ami azért is nagyon izgalmas terület nekem, mert alapvetően egész más zenéken nőttem fel. Az elmúlt két év zenéi egy nagyon kemény, de tartalmas időszak lenyomatai, furcsa szerelmes számok. Ezekből válogattam össze a Yuno EP-t, egy fontos korszakom lezárásaként.

Megjelenések: Yuno EP (2016).

Küldetés: Lassan érett meg bennem a szándék, és többek biztatása is kellett ahhoz, hogy összeállítsam ezt az EP-t, mert sokáig nem gondoltam a zenémről, hogy meg kéne osztanom másokkal. Ezt az önmagáért valóságot szeretném megőrizni alkotás közben.

Jövőkép: A Yuno dalai mind egy bizonyos valakihez fűződő érzelmeimről szólnak. Szerintem kifejezetten menő lenne, ha a következő albumnak már Ő is tevékeny részese lenne.

Mellékprojektek: Nincsenek.

Szexepil: Mivel a dalok otthon születnek, általában mackónadrágban és kibolyhosodott ikeás pacskerben prüntyögök.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Kingának bejön.


és akkor az ötszámos, folktronikás, elektropopos, ígéretes és fülbemászó Yuno EP: 


DisJunk-Facebook

DisJunk-Bandcamp
DisJunk-SoundCloud


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

Címkék: magyarradar disjunk
https://recorder.blog.hu/2016/10/26/magyarradar_disjunk
Magyarradar – DisJunk
süti beállítások módosítása