Dalpremier! Nomad: Minden történet

2016.10.17. 13:00, rerecorder

nomad_bridge_02_small_1.jpg

Október 21-én jelenik meg a Nomad harmadik albuma, Márványmenyasszony címmel. A klasszik rock hagyományokhoz visszanyúló zenekar az örök körforgásról szóló Minden történet című dalt mutatja most be.

 

nomad_lemez.jpg

Intenzív időszakot tudhat maga mögött a Jánosi ’Cicó’ Szabolcs (gitár), Juhász Marci (ének), Nagy Levente (basszusgitár) és Újvári Péter (dob) alkotta Nomad: a Tankcsapda és a Kowalsky meg a Vega vendégeként koncerteztek országszerte, a Sajnálom című dalukat tucatnyi hazai rádió játszotta rotációban, illetve „Az év felfedezettjeként” jelöltek voltak az első alkalommal kiírt Petőfi Zenei Díjra. A nyári fesztiválok után az ősz első heteit a stúdióban töltötték, hogy elkészítsék a szép sikerű 2014-es Hotel Polimer album folytatását. A Márványmenyasszony című albumról, arról, hogy mennyiben más ez a lemez, mint a korábbi kettő, Cicó mesélt a Recordernek: "Nekem ez olyan, mint egy könyv: van bevezető rész, aztán jön a sztori, és a végén kikerekedik, hogy miről is fog szólni az egész. Úgy gondolom, hogy teljesen más ez az album, egy új fejezet, amihez csak most érkeztünk el, és mi is kíváncsian várjuk, hogy hogyan folytatódik majd. Az előző kettő lemez is fontos és szerves része ennek a történetnek. Amiben hasonlít a két anyag, hogy mindkettőn a saját érzéseinket fogalmaztuk meg, bemutatják, hogy épp hol voltunk, illetve hol vagyunk, az aktuális pillanatokat, hangulatot örökítettük meg. Én személy szerint erősebbnek, változatosabbnak érzem az új albumot, még nekünk is az újdonság erejével hat, de az első kettő is nagyon kedves marad, hiszen azok is ugyanúgy darabjai az életünknek."

A most debütáló Minden történet című dalról is beszélt a gitáros: "„Minden történet örökké tovább él” - így hangzik a dal címadó sora. Ebbe a nótába elég sok mindent sikerült beleírni, az intő anyai tanácstól az életük küszöbén álló gyermekekig. A dal egyik fő mondanivalója, hogy becsüljük meg azokat a jó dolgokat, amik velünk történnek, és törekedjünk arra, hogy legyen szép az a pillanat, amit épp most élünk meg, és ez kísérjen el minket. Így a történet folytatódik, és azok a jók, amiket mi is átéltünk, tovább élnek. Így aztán minden történet tovább él."


A lemezmegjelenés előtti napon, október 20-án a Nomad egy speciális lemezbemutató partyt tart a Londoner Music Pubban, ahová csak azok léphetnek be, akik előrendelik
 vagy a helyszínen megvásárolják a Márványmenyasszony albumot. Az országos turné közben a budapesti lemezbemutató koncert november 19-én lesz az Akváriumban, Facebook-eseményoldal.

és akkor a Minden történet című friss dal: 


Nomad Facebook-oldal

fotó: Rosta A. Márk

https://recorder.blog.hu/2016/10/17/dalpremier_nomad_minden_tortenet
Dalpremier! Nomad: Minden történet
süti beállítások módosítása