Itt a Cseh Tamás Program – Mörk

2016.08.10. 08:00, rerecorder

mork_1.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a hatodik, a Mörk.

A magát stand-up jazz & filozofikus pop formációként definiáló Mörk zenekar pályafutása két évvel ezelőtt kezdődött; tagjai a korábban már szólókarrierje kapcsán ismertté vált Zentai Márk (ének), Novai Gábor (billentyű), Szeifert Bálint (basszusgitár, vokál) és Szabó Dániel Ferenc (dob). Az együttes a pop-rock, a soul és a funk gyökereiből építkezik, stílusukat nehéz lenne egy műfajba besorolni. A magasan képzett és különböző zenei utat bejárt srácok közös nevezője és alapelve a tiszta, őszinte zenélés.

A zenekartagok többször is nyilatkozták, hogy nem teljesítményorientáltak, a pihenésre, az alkotásra és az új zenei világok befogadására is hagynak időt. A dalok írásában mind a négyen szerepet vállalnak, a számok többnyire közös improvizációk útján születnek.

A banda 2015. december 12-én lehetőséget kapott, hogy a legendás Generál együttes kísérőzenekaraként lépjen fel – a koncertet további vidéki turnéállomások követték országszerte. A fiúk szívesen adnak lakáskoncerteket: a nappalis fellépések intim hangulatában még közelebb kerülhetnek a közönséghez, az interaktivitásnak köszönhetően pedig az új ötletek bemutatása is hatékonyabb. Egyik legszokatlanabb koncertjüket a BME MűFal mászótermében tartották. A srácok a videóklip-forgatás terén is kreatívak, a Make It To The Top című számukhoz tartozó videót nulla forintból készítették.

A Mörk számára nagy lehetőség volt a Cseh Tamás Program anyagi támogatása, amelyből megvalósíthatták már régóta dédelgetett ötleteiket. A You Are Free To Choose a zenekar első nagylemeze, amelyet májusban az A38 Hajó Tetőteraszán nagy sikerrel mutattak be. Idén nyáron a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, a Művészetek Völgyében játszottak és a Szegedi Ifjúsági Napokon is találkozhatunk velük.

Mentoruk: Molnár Gábor, a Gold Record ügyvezetője.

 


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/08/10/itt_a_cseh_tamas_program_mork
Itt a Cseh Tamás Program – Mörk
süti beállítások módosítása