M.I.A. új klipdala robban!

2016.07.18. 16:42, Frontrecorder

miamia.jpg

Duplán ledobta a bombát néhány napja M.I.A.: egyrészt közzétett egy szó szerint kirobbanó új klipdalt a hamarosan megjelenő új albumáról, másrészt bejelentette, hogy valószínűleg ez lesz a búcsúlemeze.

Az eddig Matahdatah néven emlegetett anyag szeptember 9-én jelenik meg, de a címe végül A.I.M. lesz, ami ugye M.I.A. visszafelé (egyben ügyes csavar az eddigi címadási gyakorlatán: az Arular apja tamil lázadó fedőneve volt, a Kala anyja keresztneve, a Maya a saját beceneve, a Mathangi a valódi keresztneve, ezek után logikus is volt, hogy most a művészneve következzen). Az album első kislemezdala a Go Off, mely Skrillex és M.I.A. rendszeres segítőtársa, a rapper-producer Blaqstarr bevonásával készült  A dal a BBC Radio One-on debütált, Annie Mac műsorában, ahol az énekesnő elmondta, a lemezhez a menekültválságra reflektáló, a klipjével nagy port kavart Borders adta meg a kezdő löketet; amint az megszületett, a többi dal szinte jött magától. M.I.A. szerint ugyanakkor ez lesz az eddigi legfelszabadultabb, legkevésbé panaszos lemeze, így egy teljesen új oldalát ismerhetjük majd meg. De nem ez volt a legmeghökkentőbb infó az ötödik stúdiólemezéről, hanem hogy lazán közölte, nagy valószínűséggel ez lesz az utolsó albuma; a jövőben szeretne más dolgokkal foglalkozni. Azt azért hozzátette, hogy nem fordít hátat végleg a zenének, az albumformát viszont szerinte kimerítette. Na bumm!

Íme a hamarosan érkező új - és úgy tűnik: utolsó - M.I.A.-albumra ráhangoló Go Off M.I.A. által rendezett klipje, melyben bombákat látunk robbanni emberek nélküli sivatagos tájakon - lehetetlen nem a világban zajló (polgár)háborús konfliktusokra asszociálni.




ez pedig az A.I.M. borítója:

miaunite.jpg

Címkék: mia m.i.a.
https://recorder.blog.hu/2016/07/18/m_i_a_uj_klipdala_robban
M.I.A. új klipdala robban!
süti beállítások módosítása