"Magammal szexelek" - Banks testének ő maga az ura

2016.07.13. 14:58, wordrecorder

banks_4.jpg

2014-es bemutatkozásához hasonlóan erős atmoszférájú és (szexuálisan is) túlfűtött videóval jelentkezett Banks, aki Fuck With Myself című dalával már szeptember végén érkező második albumának is megágyaz.

Goddess című lemezének sötétebb tónusú, lefojtott ütemeivel rögtön az indie-r'n'b egyik leghatározottabb hangjaként debütált a Los Angeles-i dalszerző-énekesnő, amihez hozzájárult az is, hogy először nem hazájában, hanem a BBC londoni stúdiójában fedezték fel, így bemutatkozó albumának dalain az ottani elektronikus szcéna legkiválóbb producereivel is dolgozhatott.


GLOBÁLRADARUNKBAN MÁR BEFUTÁSA ELŐTT BEMUTATTUK JAMIE WOON-NAL ÉS SOHN-NAL KÉSZÍTETT DALAIT.


Pályájának első hosszabb kihagyása után tehát nem is lehetett kérdés, hogy visszatérő dalát első mentora, Zane Lowe BBC Radio 1-en futó műsorában hallhatjuk először, ahol Banks a készülő lemez mellett a provokatív Fuck With Myself című dalának üzenetéről is ejtett pár szót. A zenei alapokra rímelő, kifacsart táncmozdulatokkal indító videóban ugyanis a szöveghez hasonlóan a vizualitást is az alig elfojtott szexualitás dominálja, Banks szerint pedig meztelen tükörképének és saját viaszbábjának elcsábításával (majd felgyújtásával) a saját teste feletti uralom átvételét jeleníti meg.


a szokatlan, hatásos koncepció tehát a szeptember 30-án megjelenő, egyelőre cím nélküli album első kislemezéhez készült:

Címkék: 2014 banks
https://recorder.blog.hu/2016/07/13/banks
"Magammal szexelek" - Banks testének ő maga az ura
süti beállítások módosítása