Itt a Cseh Tamás Program – Run Over Dogs

2016.06.30. 08:00, prerecorder

run_over_dogs2.jpg

„Az első mérföldkő akkor volt, amikor még csak három számunk létezett, és jelentkeztünk az R33 underground tehetségkutatójára. Itt az első helyezett lehetőséget kapott arra, hogy felvegye az első nagylemezét” – mesélte a kezdetekről Czeglédi Szabolcs, a Cseh Tamás Program által támogatott Run Over Dogs együttes frontembere.

A 2012-ban alakult zenekar megnyerte a versenyt, majd rá két évre már európai turnén is megcsillogtathatták tehetségüket. Többek között megfordultak Berlinben, Svájcban, Párizsban és Angliában is.

Második albumukat, amely a Cold Sweat of Lust címet kapta, a Cseh Tamás Programnak köszönhetően vehették fel – ezt a lemezt a zenekar tagjai (Gál Máté: vokál, basszusgitár; Juhász Tamás: dob; Vilczek Áron: gitár) már sokkal egységesebbnek és koherensebbnek tartják az előzőnél, és a koncerteken is egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak iránta a közönség részéről. „A zenekarban felosztottuk, ki milyen feladatokat lát el: én foglalkozom a booking részével, a menedzserünk foglalkozik a pénzügyekkel, a basszusgitárosunk a logisztikával, a dobosunk pedig a pályázatokkal” – árulták el a szervezésről.

A kapott összegből két videóklipet is készítettek: az egyik miki357 segítségével készült, míg a másik egy road movie lett, amelyet az európai turnék során rögzítettek. A zenekar mentora Szabó ÁronVasaló”, aki a srácok szerint mindig önzetlenül segítette őket. „Sokkal régebb óta ő a mentorunk, csak most már papírja is van róla” – jegyezték meg viccesen a régi jó kapcsolatról mesélve.

A srácok közös koncertsorozatra indultak a Supernem zenekarral, valamint egy hónapig turnéztak Amerika mindkét partján. Itthon a legnagyobb nyári rendezvényekre is meghívást kaptak, köztük a Szigetre és a VOLT Fesztiválra, illetve a 2016-os Nagy-Szín-Pad! döntős helyezésével is büszkélkedhetnek.

Mentoruk: Szabó Áron „Vasaló” dobos, szerző, az Artisjus vezetőségi tagja.


a Got No God című számukhoz készült klip:


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/06/30/itt_a_cseh_tamas_program_run_over_dogs
Itt a Cseh Tamás Program – Run Over Dogs
süti beállítások módosítása