Itt a Cseh Tamás Program – iamyank

2016.06.24. 08:15, prerecorder

iamyank2_1.jpg

A future-elektronika hazai palettájának egyik legsikeresebb előadója, akinek a Cseh Tamás Program keretében elkészült Hiraeth című nagylemezét mind a szaksajtó, mind a közönség kitörő lelkesedéssel fogadta. Nemrég webshopot is nyitott, videójátékokat is tervez – és persze nem múlhat el fesztivál nélküle.

Yank 2011-ig különböző élőzenés formációkban, projektekben dobolt, majd az imPro School elvégzése után, új ötletekkel és célokkal felvértezve szólókarrierbe fogott DJ-producerként. Az akkor még egyszemélyes live projekt keretében fellépő jövőzenész ismert előadóknak (Passed, Jazzékiel) készített remixeket, fellépett a legnagyobb hazai fesztiválokon (VOLT, Sziget, Balaton Sound), első EP- jét, a Lángoló Gitárokon debütáló Cold Summert pedig 2013-ban ismerhette meg a szélesebb közönség. Ezt követte a 2014-es City of Nobody.

A Cseh Tamás Program második évadában, 2015-ben sikeresen pályázott az induló előadókat támogató alprogramban, így a hozzájárulás segítségével elkészíthette első önálló nagylemezét, mely 2016 áprilisában jelent meg és a Hiraeth címet viseli (a walesi kifejezés honvágyat jelent egy olyan hely iránt, ahova nem mehetünk vissza, ahol nem voltunk sosem, vagy ami nem is létezik). Az elsöprő sikert arató, az önmagunkba merülés tematikájára felfűzött album kapcsán interjúzott vele a Recorder, a HVG és az Index-Stenk, a lemezbemutatónak az A38 Hajó adott otthont, meghívást kapott többek között a Bánkitó Fesztiválra, a kapolcsi Művészetek Völgyébe, a Campusra és a Szigetre is, illetve Yank a Selected Sounds tagja lett. Az ő nevéhez fűződik a Brain Bar Budapest jövőfesztivál promózenéje is. Az imPro School oktatójaként a Cseh Tamás Program Backstage című, zenei menedzsmentképzést segítő sorozatának is előadója volt, sőt egy másik CSTP-támogatott zenekarral, a Lynd együttessel is együttműködött az Anymore című dalban.

Mentora: Prieger Zsolt, az Anima Sound System zenekar alapító tagja, dalszerzője.


a Silence lyric videója:


cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/06/24/itt_a_cseh_tamas_program_iamyank
Itt a Cseh Tamás Program – iamyank
süti beállítások módosítása