Magyarradar – The Beans

2016.06.10. 13:00, rerecorder

beans_ny.jpg

Pécs a magyar Manchester, haha. De amúgy tényleg: semelyik másik vidéki magyar városból nem jönnek elő ilyen mennyiségben figyelemre méltó előadók, mint amilyen a háromtagú The Beans is. A múlt heti Rakéta Fesztiválon bemutatkozott zenekar néhány napja adta ki első albumát, az ambiciózus formáció legegyszerűbben talán az ausztrál The Vines magyar rokonaként ragadható meg.

Megalakulás éve: 2015 tavasz.

Tagok: Vida Áron (ének, gitár, minden), Blénessy Albert (basszusgitár), Horváth Richárd (dob).

Stílus: Garázsrock, lo-fi, beat grunge.

Hatások: A Beatles seggbekúrta a Nirvanát. Olyasmi körülbelül, mint Ty Segall.

Kiadók: Amint válaszolnak az emailjeinkre.

beans.jpgTörténet: A Keret Kikeltető nevű tehetségkutatóján indultunk, aminek az elődöntőjén adtuk az első koncertünket a G3 Klubban, ami olyan szarul sikerült, hogy inkább összetörtem a gitárom, ekkor még duó voltunk, de rájöttünk, hogy így sosem lehetünk olyan elbűvölőek, mint a Black Keys, ezért azóta basszusgitárossal nyomulunk. Sajnos még most sem vagyunk olyan elbűvölőek.

Megjelenések: 2015 – Oh Lord (Brian Jonestown Massacre) single, 2015 – Girl Who Fell In Love With Her Rapist (demo) single, 2015 – Touch Me! single, 2016. 06. 04 – Glitch album.

Küldetés:  Össze akarjuk keverni a 60-as éveket a 90-es évekkel, mert szerintünk ebből valami új fog majd kisülni, legalábbis ebben látjuk a potenciális „jövő rock zenéjét.” Szeretnénk azok számára is egy új irányt mutatni, akik nem a nagyon visszhangos pszichedelikus dolgokat követnének, hanem valami tradicionálisabbat. Persze a kettő nem zárja ki egymást.

Jövőkép:  Szeretnénk nem előzenekarként megtölteni egy nagyobb helyet, hanem magunk miatt. Szeretnénk, ha mi is részesülnénk azokból a támogatásokból, amikből sok hozzánk hasonló zenekar részesül.

Mellékprojektek: Tulajdonképpen, mint Bérczesinek a hiperkarma, úgy Vida Áronnak is egy úgymond saját projektje a Beans, ugyanis már öt éve minden zenekarát Beans-nek hívják.

Szexepil: Vida Áron alakját minden nő megirigyelné, legalábbis pár éve a nővére így gondolta.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Jelentős mennyiségű 40 éves nő szeret minket idegesítő módon, de egyébként viccet félretéve, az, hogy Twitteren követ minket az egykori Dire Straits basszusgitárosa, John Illsley.


TEHETSÉGEK MAGYARRADRON ERRE!


és akkor a debütáló album, a Glitch:


ez pedig a tavalyi Touch Me című dal: 


nyitókép: Horváth Balázs Botond
The Beans Facebook-oldala


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

 

https://recorder.blog.hu/2016/06/10/magyarradar_the_beans
Magyarradar – The Beans
süti beállítások módosítása