Globálradar – Kamaiyah

2016.06.08. 16:01, rerecorder

kamaiyah-press-photo.jpg

A nyugati parti Kamaiyah a semmiből egy pillanat alatt robbant be egészen bámulatos(an laza) debütáló mixtape-jével, ami simán az év első felének egyik legjobb hallgatnivalója.

Indulás éve: 2015.

Honnan: Oakland, Kalifornia.

Stílus: Laza, játékos westcoast hiphop.

Kiadók: Még nincs, de sorban állnak érte.

Olyan, mintha Missy Elliott a Supa Dupa Fly előtt eltöltött volna néhány vakációzós forró hetet Kaliforniában.

kamaiyah_dbf3c3aa9b3efe0f8f1506955c47271b.jpgTörténet: Kamaiyah tomboyként nőtt fel – „nem akartam az a lány lenni, aki a seggét mutogatva jut előre” –, és gyorsan ki is vívta magának a tiszteletet, hiszen pazar flowban képes rappelni – erre különben a 2000-es évek elején fiatalon befutott Bow Wow-t utánozva jött rá. 2015 végén, rögtön első dalával berobbant, a szegénységen való aggódás helyett az élet jó dolgaira fókuszáló How Does It Feel a Pitchfork év végi dallistájára is felkerült, és ezzel sebesen nőtt is iránta az érdeklődés, de az élet hétköznapi oldaláról rappelő Kamaiyah jó arányérzékkel nem kapkod el semmit, márciusra hozta össze első mixtape-jét (a tizenhatból nyolc trekket két héttel a megjelenés előtt, ami hangsúlyozza, hogy mennyire jó fonalat kapott el), ezt a tervei szerint további alacsonyan szálló kiadványok követik az első igazi stúdióalbum előtt. Csakhogy az A Good Night In The Ghetto minden, csak nem felejthető hanganyag, sokan már most megelőlegezik neki a 2016 legjobb mixtape-je titulust és valóban: a kilencvenes évek feel good rap hagyományaira építő, g funkot, electrót, Bay Area hiphopot csillogva, gazdagon, funkosan megragadó, azt r&b-s dallamokkal tálaló dalai méltók példaképeihez: Too $horthoz, 2Pac-hez, MC Lyte-hoz, Missy Elliotthoz vagy a TLC-hez. Tekerd le az ablakot és bömböltesd a pozitív energiákat sugárzó dalokat!

kamaiyah_a_good_night_1457990272_30ec28dcf634830e425a04bd830e4af1.jpgMegjelenések: How Does It Feel (2015 - dal), A Good Night In The Ghetto (2016 - mixtape).

Mellékprojektek: Bulizás – „elvégre 21 vagyok, mikor bulizzon az ember, ha nem ilyenkor?”

Szexepil: A megigéző flowja.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A teljes hiphopos zeneipar zaklatja: ki leszerződtetni, ki featolni akar vele.

Radarjel-erősség: Ha komolyan veszi, akkor egy nagyon szerethető élversenyző lehet belőle, olyan, aki a nagyok ligájában is helytáll.


GLOBÁLRADARON A JÖVŐ SZTÁRJAI!


a szuper mixtape: 


a How Does It Feel klipje: 


az Out The Bottle videója: 


Kamaiyah élőben is pazar: 

https://recorder.blog.hu/2016/06/08/globalradar_kamaiyah
Globálradar – Kamaiyah
süti beállítások módosítása