Ezt a klipet ne nézd meg, ha rettegsz a fogorvosoktól!

2016.06.08. 20:00, prerecorder

kvb_gallery3_1.jpg

A The KVB legújabb klipje horrorisztikusan mutatja be az orvosi vizsgálatokat és az ehhez használt eszközöket. A klipnek magyar producere és stábja volt (és Peter Strickland filmrendező személyében részben Magyarországon élő rendezője), ha másért nem, hát ezért győzzük le a félelmeinket és nézzük meg! 

A KVB 2010-ben alakult, legkorábbi inkarnációjában a Klaus Von Barrellé (innen a rövidítés) átvedlett Nick Wood frontember szólóprojektként. A debütálás igazán alternatívra sikerült, hiszen a The Black Sun limitált kiadású kazettákon látta meg a napvilágot, a zenekar másik tagja, Kat Day pedig egy évvel később kisegítő zenészként csatlakozott a projekthez, mára viszont már teljes jogú tagja a londoni darkwave/shoegaze/coldwave zenekarnak, amelynek ötödik Of Desire című albuma idén márciusban jelent meg. 

A londoni formáció legújabb klipje a Never Enough című, ezen albumon hallható számhoz készült. A videó nagyon szépen és abszurdan mutatja be azt, hogy mi is történik egy fogorvosi vizsgálaton. Ha valaki nem szeret fogorvoshoz járni, annak biztosan hatásos lesz a klip, hiszen az orvosi eszközöket közelről és részletesen mutatják be, ami bizony rossz emlékek felidézésére alkalmas. A klip igazán horrorisztikus része viszont akkor jön el, amikor megjelennek a fogorvosi bábuk és azok a páciensekkel kerülnek azonosításra. Mindez a monotonon zakatoló   zenétől még inkább félelmetessé válik - ha jobban oda figyelünk, akkor a dal refrénje akár egy rossz fogtömésre is emlékeztethet minket: "ez most túl sok, mert sosem elég / de minden a te hibád, miközben meglépsz."

A már Budapesten is koncertezett zenekar klipjének több magyar vonatkozása is van, az egyik és talán legfontosabb, hogy producere Nedeczky Dóra volt, aki a Nisi Masa Film Lab részlegének vezetője (ennek fő célja az európai filmes tehetségek felkutatása és támogatása), így a film stábja is részben magyarokból áll, továbbá a klip rendezőjét Peter Strickland filmrendezőt (Varga Katalin balladája, Berberian Sound Studio, The Duke Of Burgundy és Björk: Biophilia Live) is tekinthetjük "tiszteletbeli magyarnak", hiszen részben Magyarországon él, lévén a felesége honfitársunk.


STRICKLAND MAGYARORSZÁGON FORGATTA A FLYING SAUCER ATTACK TAVALYI KLIPJÉT - AZ ALFÖLD SOSEM VOLT ANNYIRA FÖLDÖNTÚLI, MINT ABBAN A VIDEOBAN.


és akkor a horrorisztikus klip:

https://recorder.blog.hu/2016/06/08/ezt_a_klipet_ne_nezd_meg_ha_rettegsz_a_fogorvostol
Ezt a klipet ne nézd meg, ha rettegsz a fogorvosoktól!
süti beállítások módosítása