Dalpremier! Turn Signals: Rainy

2016.06.01. 13:00, rerecorder

turn_s_13012867_1691548901110179_2833833195481249494_n.jpg

A brit gitárzenei hatásokra építő Turn Signals 2012-ben indult Iliás Ádám énekes-basszusgitáros és Bakó Balázs gitáros (The Bits, Supersonic, ex-Dope Calypso) projektjeként, első EP-jük felvételén sok ismert zenésztárs működött közre, de Take A Ride című anyag végül Iliás szólóprojektjeként jelent meg 2014-ben. Tavaly aztán trióvá és koncertező zenekarrá bővült a formáció és itt az új felállás első dala. Vajon ezt is megdicséri a volt Stone Roses-gitáros, mint az első dalokat?

A Beatles-, Oasis-, Black Rebel Motorcycle Club-, Doves-inspirálta Turn Signals háromszámos debüt EP-jét bizony Aziz Ibrahim, a Szigeten 1996-ban járt Stone Roses-felállás gitárosa dicsérte ("I like it. Rauchy, cool sound, cool vocals and like the song and the production. Impressive. Well done guys!") egy közös baráton keresztül. Azóta Iliás projektje kiegészült Láng Miklós gitáros-vokalistával és Révész Tamás dobossal, a mostani trió bemutatkozó dala, az interpolos ízeket is hozó Rainy pedig alább hallható.

A zenekar frontembere, Iliás Ádám mesélt a szerzeményről és az együttes jövőbeli terveiről: „ez a legkönnyebben megemészthető dalunk, ezért döntöttünk úgy, hogy ezzel jövünk ki első körben. A számot lényegében mi rögzítettük és az utómunkát is mi végeztük. Külön köszönet jár Cs. Szabó Zoltánnak (Artistfactory) a Bakó Balázs, Derecskei Zsolt (The Bits), Mayer R. Noel (The Posterboy), Sarkadi Miklós (Dope Calypso) által felénekelt csordavokál felvételéért. Hamarosan klip is érkezik a dalhoz, mely segítségére lesz minden olvasni tudó magyar ember számára abban, hogy megérthessék a dalszöveget. Aztán majd ősszel jelenik meg a következő új dalunk egy különleges adathordozón és egészen más stílusú lesz, mint az eddigiek.”


a Rainy című dal: 



nyitókép: sinco

Turn Signals Facebook-oldal
http://turnsignals.hu/

https://recorder.blog.hu/2016/06/01/dalpremier_turn_signals_rainy
Dalpremier! Turn Signals: Rainy
süti beállítások módosítása