Zene technoszexuálisoknak - itt az OMOH partisorozat új mixe

2016.05.21. 18:30, Frontrecorder

omoh.jpg

Idén márciusban új bulisorozat indult Budapesten OMOH néven, azzal a céllal, hogy a meleg közönséget a mai friss underground house és techno felé orientálja. Az OMOH technoszexuális forradalmat hirdető dj- és szervezőcsapata minden parti elé készít egy promó mixet, a széria legújabb, harmadik darabja, mely a május 28-i bulit hivatott beharangozni, itt debütál. 

AZ OMOH neve egy csípős szójáték - így hívják az orosz rendőrség különleges egységét, ami visszafelé olvasva homo -, az öndefiníciója pedig "homo house kommandó". Persze szó sincs semmiféle erőszakszervezetről, mindez irónia, de van azért némi kultúrharcos indíttatás mögötte: a bulik nemcsak hiánypótló, de ízlésformáló és felzárkóztató jellegűek is. "Bulizóként és dj-ként is hiányérzetünk volt. Egyrészről a főváros elektronikus zenei élete az elmúlt néhány évben óriási fejlődésen ment keresztül, aminek köszönhetően ma már nem ritka, hogy egy péntek vagy szombat este legalább három olyan buli közül kell választani, ahol minőségi house és techno szól. Másrészről viszont a melegbulik terén nem éreztük ezt a léptékű fejlődést, és annak tükrében, hogy a meleg közösségnek mennyire meghatározó szerepe volt az elektronikus tánczene történetében a kezdetektől, az itthoni helyzetet elég szomorúnak találtuk. Az OMOH elsősorban az újdonságokra és az izgalmas elektronikus zenékre fogékony meleg közönséghez szól. Ezenfelül minden olyan kíváncsi és nyitott embert szívesen várunk, akinek nem másodlagos, hogy milyen zenére bulizik, és szeretne leszámolni azzal a sztereotípiával, miszerint egy melegbuli azzal egyenlő, hogy egész éjjel különféle popdívák slágerei szólnak" - mondja a csapat egyik tagja.

Az OMOH mindhárom tagjai több éve dj-zik és vesz részt különféle melegbulikon, de ebben az esetben a kilétüket nem tartják fontosnak, így a buliknál sem írják ki a dj-neveiket. Ennél fontosabb számukra az üzenet, amit a technoszexuális hívószóba csomagolnak, és számukra annyit tesz, hogy "legyen bármilyen a nemi identitásod vagy a szexuális orientációd, nem szükséges Berlinig menned ahhoz, hogy releváns elektronikus zenére felszabadult, előítéletektől mentes, családias közegben bulizhass." Az OMOH otthona a Corvin Club, a havi rendszerességű bulikon a csapat tagjai óránként váltogatják egymást, ezzel is törekedve a folyamatos változatosságra és sokszínűségre. A promó mixeket szintén közösen jegyzik, ügyelve arra, hogy mindhármuk zenei ízlése megjelenjen a szelekcióban, "így egyfajta tömör összefoglalót adva az esték felhozataláról, a teljesség igénye nélkül."

És hogy milyen egy technoszexuális buli zenei irányvonala? Az OMOH dj-i a berlini, chicagói és detroiti hagyományokból táplálkozó, nyersebb, koszosabb hangzású, félúton a house és a techno között mozgó zenékből válogatnak a bulikon és a mixekben egyaránt. A széria május 28-án ér a harmadik felvonásához (Facebook-esemény), a beharangozó mix viszont máris meghallgatható. "Outsider/Berghain/sci-fi technótól kezdve egészen a Chicago/raw house-ig minden van benne, többek közt Avalon Emerson, Heiko Laux, Bicep, Surgeon, Mr. Ties, Head High, Sven Vath, Ellen Allien és Mike Dehnert egy-egy trekkje" - írják a készítők. Íme tehát az OMOH új promó mixe:

Címkék: premier mix omoh
https://recorder.blog.hu/2016/05/21/zene_technoszexualisoknak_itt_az_omoh_partisorozat_uj_mixe
Zene technoszexuálisoknak - itt az OMOH partisorozat új mixe
süti beállítások módosítása