Tripla dalpremier! Apey: Foxes (albumelőzetes)

2016.05.09. 18:00, rerecorder

baksagabor_20160411_bd81358.jpg

Áron András 'Apey május 21-én mutatja be hosszú ideje várt visszatérő nagylemezét. A kiváló dalszerző-énekes-zenész szólóprojektjében a zenekarával (Apey And The Pea) megszokott erőteljes, hangos, zajos hangvétel helyett közvetlenséggel és költőiséggel hódit. A Foxes című albumról Apey már bemutatott egy nagyszerű dalt a Recordern is, a Cold River ráadásul akusztikus élő verzióban szólalt meg egy megkapó minimalista klippel. Most jön három új dal a lemezről, amelyet Apey május 21-én mutat be az A38-on.

apey_foxes_front.jpgSzólóprojektjében minden hangszeren kizárólag egyedül Apey játszik, a felvételek is önállóan, meghitt, átrendezett otthonában készültek, három hónapon keresztül. A lemez koncepciója 11 számot ölel körbe, melyek Andris elmondása alapján a saját alvás- és életviteli problémáiból születtek, melyek esténként köré gyűltek, mint a rókák.

"Ez életem mestermunkája, mind a 11 szám hatalmas része a jelenlétemnek ebben a világban. Nem tartalmaz üres másodpercet, hazugságot, minden egyes szó fontos és igaz. Sok mindenkinek szól, elsősorban önmagamnak, a múltamnak és annak, aki most vagyok, de azoknak is, akik szeretnek és azoknak is, akik nem ismernek. Ennyire még egy lemez sem tett próbára, se emberileg, se fizikailag, se mentálisan, de biztos okkal történt minden. Kezdve egészen onnan, hogy az elején abban sem voltam biztos, hogy újra képes leszek egyedül létrehozni egy ilyet. Az utolsó napokig halálra aggódtam magam, hogy minden készen van-e rajta, egyáltalán nem volt az sem biztos, hogy elkészülök vele időre. Ezután jött, hogy a keverés hétvégéjén felelőtlenül elhagytam a táskát, amiben benne volt az egyetlen teljes példány, összedőltem, sírtam, majd a Szekszárdi Est Cáfé tulajdonosa valahogy visszaszerezte egy társaságtól, akik éppen távozni készültek vele. Utána Zalaszentgróton Bánházi Gabikával (összes Apey & The Pea-lemez, Operentzia, R33) kevertük a FOXES-t, kályhával fűtés, kizárólag napelemmel létrehozott áram, éjjelente rókák sikolyait, üvöltéseit próbáltuk rögzíteni, amikor elfáradtunk hajnalban, átsétáltam egy másik kunyhóba aludni, ahová egy 50-100 méteres sötét út vezetett, miközben vittem magammal a tüzelni valómat, és üvöltöttek rám a rókák a komor hegyoldalból. Miután hazaértem Pestre, egy teljes hétig negyven fokos lázam volt a kimerültségtől és a hidegtől, de végighallgatva ezt a lemezt, minden egyes percét megérte.”

a lemezbemutató koncert május 21-én lesz az A38-on, Facebook-eseményoldal


és a Foxes lemezről előzetesen hallható három, ezúttal is remek dal, a Frozen Tart, a Foxes és a Personal Demon


fotó:
Baksa Gábor

Apey Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/05/09/tripla_dalpremier_apey_foxes_albumelozetes
Tripla dalpremier! Apey: Foxes (albumelőzetes)
süti beállítások módosítása