METEO, Magashegyi Underground és Kelemen Kabátban a szombati Dunai Regattán!

2016.05.06. 20:00, Recorder.hu

meteo_650.jpg

(X) Mozogj, bulizz és szurkolj az év sportfesztiválján, a május 7-ei Dunai Regattán! A Duna habjain egész szombaton látványos vízi versenyeket követhetsz, a Műegyetem előtt extrém sportok, koncertek és pörgős bulik várnak, majd este fesztivállá alakul a helyszín: a nagyszínpadon fellép a Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató győztese a METEO, majd a Magashegyi Underground, a Kelemen Kabátban és több DJ (Andro, Drop The Cheese), a kisszínpadon a Perfect Pill, a Belau és a Budapest legmenőbb lánybandájának címére esélyes, friss zenei vonalat képviselő HolyChicks is. A legnagyobbat a Recorder radarja által már az év elején befogott METEO dobhatja: a zenekar először zenél majd nagyszínpadon, de előtte Rözge Maxim énekes-gitáros még beleállt pár hirtelen kérdésbe is.

A Sound Of The University döntője előtt mit nyertetek még? Fogadás, focimeccs, bármi jöhet.

Tavaly a KERET Kikeltető tehetségtámogató programjában bekerültünk a legjobb négy zenekar közé. Ez novemberben történt, és egyben ez volt a zenekar debütálása is. Én gimnazista koromban országos prózaíró versenyen bronzérmes lettem az egyik szürrealista novellámmal, ami olyan emberekről szólt, akik hiába rohantak a buszuk után, az orruk előtt csukódott be az ajtó. Akkoriban sok Boris Viant és Kurt Vonnegutot olvastam, és persze Karinthyt orrvérzésig. Ezen kívül nyertem egyszer Liptai Claudia 50 milliós játszma című vetélkedőjében a bátyámmal. Az utolsó kérdés, ami 2 millkót ért, így hangzott: melyik állat szaporodik fizikai kontaktus nélkül? Tintahal vagy tengerisün. Na melyik?  

2. Oxford vagy Cambridge? Corvinus vagy Műegyetem? Vagy?

Bence, a basszusgitárosunk az OR-ZSE-ra jár. Most végez judaisztika szakon. Levi, a szintisünk szociológiát tanul az ELTÉ-n. Gergő, az új dobosunk (van új dobosunk) a Corvinus kommunikáció szakán van. Én eleinte cukrásznak tanultam gimi után, majd jelentkeztem a Szent István Egyetemre, ahol hulladékgazdálkodást tanultam, aztán átjelentkeztem az ELTÉ-re hebraisztikára, most meg egy hangmester OKJ-t végzek. Remélhetőleg egyszer én leszek a zenekar hangmérnöke is.

3. A Regattán kívül milyen fesztiválokra mentek még? Fellépni vagy nézőként? 

Fellépünk az EFOTT-on szintén a Regatta révén, megyünk a Bánkitóra (reméljük, fellépni) meg Sigur Rósra, a Szigetre. 

Dunai Regatta a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1077713278946946

A szombaton fél 7-kor kezdő METEO tehetségkutatós werkfilmjéből még kiderül ez-az:

https://recorder.blog.hu/2016/05/06/meteo_magashegyi_underground_es_kelemen_kabatban_a_szombati_dunai_regattan
METEO, Magashegyi Underground és Kelemen Kabátban a szombati Dunai Regattán!
süti beállítások módosítása