Az Elefánt tavaszi dalválogatása

2016.04.24. 15:01, Frontrecorder

elefant_3.jpg

Az Elefánt zenekar lenyúlta a Lemeztáska-rovatunk ötletét! De mi ezért egyáltalán nem haragszunk, hiszen csak azért tették, hogy a tagok itt a Recorderen osszák meg egy nagy közös playlistben a kedvenc tavaszias/tavaszt idéző dalaikat. Az apropó pedig a tavasz mellett az A38 április 30-i tetőterasz nyitó- és születésnapi bulija, melyen az Elefánt is fellép.

A téli pihenő után újraaktiválódó Elefánt tavaszi playlistjéhez mind az öt zenekari tag öt olyan dalkedvencet válogatott össze, amelyek valamilyen módon kötődnek a tavaszhoz, hangulatukban, a hozzájuk kapcsolódó rutinokban, emlékekben. Mint írják, "ez egy nagy köszi is a közönségnek, egy kis ajándék; reméljük élvezni fogják, és kicsit közvetlenebb betekintést nyerhetnek az Elefántos tavaszba, aminek egyébként az egyik legfontosabb eseménye a hajós tetõteraszos koncert lesz." Az április 30-i koncertről infók a Facebook.eseményoldalán, az Elefánt 25 kedvenc tavaszi dala random sorrendben alább. A playlist (lejátszása) alatt olvashatók külön-külön a személyes top5-ök, mindenkinél rövid kommentárral az ötből egy kiemelt dalhoz. 


Szendrői Csaba (ének)

Joep Beving performing Sleeping Lotus live
King Krule: Easy Easy
Onoe Caponoe: Disappearing Jakob
Siriusmo: Itchy / Cornerboy

Kiemelt dal:
Yelawolf & Travis Barker: Push Em
"Ha muszáj elindulnom, de nincs kedvem, akkor ez a szegény ember kokainja."


Tóth András (gitár)

Les Paul & Mary Ford: The World Is Waiting For The Sunrise
Tame Impala: Alter Ego
Junip: Far Away
Eddie Vedder: Far Behind

Kiemelt dal:
Pearl Jam: Dissident
"Néhány éve volt egy tavaszi időszak, amikor egy dán kisvárosban újságot hordtam, többek között egy idősek otthonába is, és meló közben mindig ez a dal szólt és tartotta bennem a lelket, hogy a harmadik emeleti néniig legalább bírjam ki. (Ő mindig a kezembe nyomott egy tíz koronást borravalóul, majd köszönés nélkül rám csukta az ajtót - 'Escape is never the safest path')."


Kovács Zoltán (billentyű)

Joanna Newsom: Autumn
Leroy Carr: Papa's On The House Top
The Cinematic Orchestra and Steve McLaughlin: Arrival Of The Birds
Cserháti Zsuzsa: Szerdán tavasz lesz

Kiemelt dal:
Pink Floyd: Stay
"Ez a dal azért kapcsolódik a tavaszhoz, mert úgy hallottam, hogy a benne leírt esemény inkább tavasszal fordul elő. És azért imádom, mert csodálatosan ír le egy több szempontból is kínos szituációt, ami a zene által még humorossá is válik."


Horváth Bence Ede (basszusgitár)

The Stone Roses: Love Spreads
The Smashing Pumpkins: Today
Talking Heads: Burning Down The House
Neurotic: Adj gázt

Kimelt dal:
Aht Uh Mi Hed: Shuggie Otis
"Van egy Late Night Tales válogatásalbum az autómban, amire rákerült ez a dal is, többek között ezt hallgatom az utóbbi hónapokban. Annak ellenére, hogy a szám nem vidám és nem is kapcsolódik szervesen a tavaszhoz (bár négyszer vijjog benne egy rétisas vagy vércse vagy valami ilyesmi), nekem mégis ahhoz kötődik és nagyon feldob, ahányszor csak meghallom. Az pedig külön élmény nekem, hogy az 1974-es kiadásához képest mennyire előremutatóan szól ez a szám."


Németh Szabolcs (dob)

Arctic Monkeys: R U Mine?
The White Stripes: Seven Nation Army
Foo Fighters: Pretender
Radiohead: Creep

Kiemelt dal:
Gibonni feat. Damir Urban: Posoljeni zrak
"Ha tavasz, akkor nekem Horvátország, azon belül is Zágráb főtere, a Trg Bana Jelasica, vagy a Tkalciceva Ulica. Egy fárasztó nap vagy hét után kiülök a kedvenc kávézóm teraszára, rendelek egy kávét, élvezem a napsütést, mosolygok a világra, mint mindenki körülöttem és hallgatom a horvát zenéket. Például ezt is. Mi horvátok így élünk és jó nekünk. Éljetek ti is így!"

Címkék: elefánt
https://recorder.blog.hu/2016/04/24/az_elefant_tavaszi_dalvalogatasa
Az Elefánt tavaszi dalválogatása
süti beállítások módosítása