Teljes a Világzenei Nagyszínpad programja a Szigeten

2016.04.13. 09:22, rerecorder

sziget_12986982_10154900045138975_7849852840342007636_n.jpg

Teljes a 2016-os Sziget Világzenei Nagyszínpadának programja, idén a hivatalos öt szigetnapot megelőzően a nulladik napon is szól majd a zene a domboldal melletti helyszínen. Alább a fellépők.

Az augusztus 11-16. közötti (11-e, csütörtök a nulladik nap) világzenei programot idén a színpad történetének afféle best ofja jellemzi, visszatérők egész sora lép fel: a húszéves fennállását ünneplő román Fanfare Ciocarlia, kareliai etnopopjával tavaly újjászületett Värttinä; az orosz skás Leningrad, az algériai rai hagyományt továbbvivő Rachid Taha, punkos sanzonjaival a francia Les Hurlements d’Leo, a sivatagi blues és a latin popzene elegyét alkotó nyugat-szaharai Aziza Brahim, a huszonöt éves fennállását új albummal ünneplő olasz legenda, a Mau Mau, a mediterráneum „legütősebb” együttese, a nápolyi Enzo Avitabile & Bottari, ezúttal megtoldva a Scorribanda fúvósaival, na és persze az Goran Bregovic és a Wedding And Funeral Orchestra.

A nulladik napon fellép a flamenco-, afrikai poliritmusos-, jazz-, soul- és pop-hatásokat ötvöző keresett énekes, Buika. Aztán szintén stabil visszatérőként az indiai szülők gyermekeként San Franciscóban született, szintén sokszínű Rupa Marya, valamint Ilaria Graziano és Francesco Forni duója, akiknek tavaly jelent meg folkos-bluesos lemezük.

Lesz aztán még a salentói zenéket sok mindennel keverő olasz Baro Drom Orkestar, a berlini székhelyű, gypsy szvingjével feltűnt Django Lassi, az irak ’n’ roll műfaját megteremtő Dudu Tassa & The Kuwaitis Izraelből, a balkáni, a török és a cigányzenék fúzináló The Džambo Aguševi Orchestra, a klezmert és a latin tánczenét tvisztbe öltő angol szupergrup, a Yiddish Twist Orchestra, az elektronikus cumbia kolumbiai csillaga, a Systema Solar, ugyancsak Kolumbiából „a világ egyik legjobb bulizenekaraként” számon tartott salsaegyüttes, az LA-33, a kubai dancehall új csillaga, La Dame Blanche, „a Balkan Beastie Boys”-ának nevezett Soviet Suprem, a mindent elsöprő balkán-amerikai etnorockot játszó Kultur Shock Seattle-ből, ír kocsmapunkjával a spanyol Malasañers, a rezes hagyományt teljesen új alapra fektető angol Hackney Colliery Band. A határon innenről pedig a Világzenei Nagyszínpad vendége lesz a PASO, a Cimbaliband, és a Lajkó Félix feat. Óperentzia, valamint a pécsi pszichobilly, alternatív country és rock ‘n’ roll jegyeket mixelő Psycho Mutants is.

Címkék: sziget világzene
https://recorder.blog.hu/2016/04/13/teljes_a_vilagzenei_nagyszinpad_programja_a_szigeten
Teljes a Világzenei Nagyszínpad programja a Szigeten
süti beállítások módosítása