Thievery Corporation, Lisa Stansfield, Jamie Cullum és mások a 2016-os VeszprémFesten!

2016.03.25. 16:24, rerecorder

vf_2016_sajto.jpg

A gyönyörű helyszínen - Veszprémi Vár - megrendezésre kerülő VeszprémFest az elmúlt bő egy évtized alatt a legmegbízhatóbb vidéki városi fesztivállá nőtt Magyarországon és a 2016-os júliusi egyhetes eseménysorozatra is a hagyományoknak megfelelő, változatos, popos, jazzes, világzenés fellépőnévsort jelentettek be. Az idén tizenhároméves rendezvényen július 13-17. között fellép a downtempo-kollaboráns Thievery Corporation, az izgága jazzpop-sztár Jamie Cullum, a house-dívaként indult soulpopos Lisa Stansfield, a Buena Vista Social Club rangidős énekesnője, Omara Portuondo és még sokan mások.

A fesztivál nagyszínpada öt napon át várja vendégeit a Veszprémi Várba, azonban emellett nem marad el a nagy népszerűségnek örvendő, ennek köszönhetően kibővített területen jelentkező Rozé, Rizling és Jazz Napok sem az Óváros téren, ahol mindennapi ingyenes jazz, illetve jazz-ihlette koncertek mellett a balatoni régió borá- szatai, valamint a kézműves gasztronómia képviselői gondoskodnak a kulináris élményről – július 8. és 17. között.

A fesztivál nyitónapján, július 13-án a Buena Vista Social Club dívája, Omara Portuondo Diego el Cigala spanyol flamenco énekessel közösen lép színpadra. Omara Portuondo különleges turnéval ünnepli 85. születésnapját és hetvenéves előadói pályafutását. A 85 Tour koncertsorozat bemutatja az énekesnő pályájának minden egyes állomását.

Július 14-én először hallhatja élőben a magyar közönség Gregory Portert. A Grammy-díjas művész, bár jazzénekesnek tartja magát, de zenéjében ötvözi fő műfaját a blues-zal, a southern soullal és a gospellel.

július 15-én best of slágerprogrammal érkezik Lisa Stansfield, aki az egyik legnépszerűbb popsztár volt a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján, sőt, első nagy sikereit még house-dívaként érte el az úttörő Coldcuttal közös dalaival.

Július 16-án az Egyesült Királyság egyik legeredményesebb jazzénekese, a 36 éves Jamie Cullum lép fel Veszprémben, bár szerencsésebb jazzpop-énekesnek nevezni, de ő tényleg annyira népszerű, hogy bemutatni sem kell.

A VeszprémFest zárónapján, július 17-én a Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként a Thievery Corporation lép fel. A washingtoni duó a downtempo egyik legnagyobb neve, bossa novás, dubos, easy listeninges, pszichedelikus rockos zenéjét szintén nem kell bemutatni a magyar közönségnek.

A 2015-ÖS VESZPRÉMFESTEN A SUPERTRAMP EGYKORI SOFTRCOK-SLÁGERGYÁROSÁVAL, ROGER HODGSONNAL BESZÉLGETTÜNK.


további információk a VeszprémFest oldalán


és akkor a "hallanánk élőben a VeszprémFesten" kívánságlistánk első helyezettje - hiszen az All Around The Worldöt úgyis előadja - Lisa Stansfield és Coldcut közös dala, a People Hold On

https://recorder.blog.hu/2016/03/25/thievery_corporation_lisa_stansfield_jamie_cullum_es_masok_a_2016-os_veszpremfesten
Thievery Corporation, Lisa Stansfield, Jamie Cullum és mások a 2016-os VeszprémFesten!
süti beállítások módosítása