Klippremier! Jurij: Nem pihen

2016.03.16. 11:00, rerecorder

jurij_nempihenklip.jpg

A maguk által csak szocrockként emlegetett lendületes alterockot játszó nyíregyházi Jurij tavaly ősszel adta ki második albumát, a Recorderen bemutatott Armstrongot, amihez most egy rengeteg zenészhaverral készített videó is érkezett! A klipben - nagyon meggyőző színészi teljesítményt nyújtva - Jónás Verától Hodosi Enikőig mindannyian függőket alakítanak, akik egy terápiás csoport találkozóján vesznek részt.

A lemez nyitószámához, a Nem pihenhez készített klip – amelynek felvételei Wlcsek András vezetésével készültek – egy zenefüggő terápiás eseményét elevenítik fel:

„- Sziasztok, Jurij vagyok. 13 éve erősen függő.
- Szia Jurij! Örülünk neked. Tudjuk, mit élsz át, együtt érzünk veled.”

A klipben egy terápiás csoportban találjuk magunkat, a színésznek tanuló zenész, Hunyadi Máté (Franklin Mods) főszereplésével olyan énekes-popzenészek társaságában, mint Keleti András (colorStar), Jónás Vera (Jónás Vera Experiment), Hodosi Enikő (Manoya), Mészáros István (Minimyst), vagy Sarkadi Miklós (Dope Calypso).

Ők amúgy majdnem mindannyian a zenekar dobosa, Sándor Dániel által 2014-ben indított Launching Gagarin Records & Management oszlopos tagjai. A klipről Dani nyilatkozott a Recordernek: „ahogy az a Nem pihen első soraiból is kiderül, egy terápiás csoport napi rutinjába csöppenünk a felütéskor, ahol különböző függőségekkel küzdő emberek igyekeznek segíteni egymásnak. A függés tárgya főhősünk esetében ezúttal a zene és a zenélés élménye: erről szól maga a dalszöveg is. A barátainkat kértük meg arra, hogy szerepeljenek a klipben, mint a függőség áldozatai. Így láthatjuk Jónás Verát (Jónás Vera Experiment), Hodosi Enikőt (Manoya), Mészáros Istvánt (Minimyst), a Dope Calypso-s Sarkadi Miklóst vagy épp a colorStar frontemberét, Keleti Andrást is. A sztori főszereplője pedig nem más, mint Hunyadi Máté, akit egyrészt a Franklin Mods frontembereként is ismerhetünk, másrészt pedig a Színház- és Filmművészeti egyetem hallgatója. A sok mániákus között Máté mutatja meg nekünk, milyen is egy zenefüggő élete.”


A március 18-i, pénteki – az Armstrong album tavaszi turnéjának nyitásaként is funkcionáló – koncerttel egybekötött offline klippremier a Gozsdu Manó Klubban lesz, Facebook-eseményoldal


és akkor az igen szórakoztató, Hunyadi Máté (és a többiek) remek alakításával készült klip, amiből kiderül, hogy túl lehet-e élni a zenefüggést: 


Jurij-Facebook

https://recorder.blog.hu/2016/03/16/klippremier_juruj_nem_pihen
Klippremier! Jurij: Nem pihen
süti beállítások módosítása