Magyarradar – The Luckies

2016.03.15. 12:04, rerecorder

the_luckies.jpg

A tavaly alakult öttagú, blues-os alapokról induló, de azt a Black Keys- és az Arctic Monkeys-hangzások és hangulatok felé terelő The Luckies pillanatok alatt robbant be a budapesti koncertéletbe és vált fél év alatt igen népszerűvé - és még csak az út elején járnak.

Megalakulás éve: 2015.

luckies.jpgTagok: Tim Atkins (ének), Horváth Soma (gitár), Springer Márton (gitár), Pongor Márton (basszusgitár), Stanfel Péter (dob).

Stílus: A stílusunk a blues-ból ered. De fiatalosan közelítjük meg a műfajt és beletesszük a minket ért egyéb behatásokat is. Ezek alatt pedig az indie-t és rock’n’rollt értjük.

Hatások: A zenekaron belül mindenkit más korszak zenéje fog meg. Tim az igazán régi zenekét kedveli: Skip James, a Peter Green-féle hatvanas évekbeli Fleetwood Mac. Springer Marci és Soma egészen modern blues- és rockzenéket is hallgatnak, például a Band Of Skulls-t, a Reignwolfot és a Black Keys-t. A közös mindannyiunkban az, hogy a blues-ból indul ki a zeneszeretet és az alapkövek a helyükön vannak, gondolunk itt a Rolling Stones-ra, Led Zeppelinre és a többi műfaji klasszikusra. Ez a sokféle, korban és apró stíluskülönbségben eltérő behatás, ami formálja a zenénket és az ötleteink megvalósítását.

Kiadók: A Modernial Records fogja kiadni a dalainkat és lemezeinket, de a részletek még nem publikusak.

luckies_ep.jpgTörténet: Horváth Soma és Springer Márton jelenleg három éve zenél együtt. Mi ketten sokféle formációban kipróbáltuk már magunkat, de sosem volt az igazi. A mostani képbe először Stanfel Peti jött be, őt két éve ismertük meg egy táborban, ahol véletlen ott volt egy elektromos dob. Amint elkezdett dobolni, Marcival összenéztünk és tudtuk, hogy ő kell a bandánkba. Pongor Mártont egy ilyen régebbi közös zenélésből kértük fel a basszusgitárosi posztra és egyből egy közös jammelés után beszállt. Timet egy Open Mic Nighton ismertük meg, amiket ő szervezett. Elhívtuk zenélni. Megjelent egy tok nélküli törött gitárral, egy Keith Richards-os pólóban. Sejtheti mindenki, mekkora pillanat volt az az első közös jammelés. Indulás után két hónappal már 150 ember előtt mutattuk be az első kislemezünket, a No Longer Blue-t. Ezek után megtöltöttük a Mika Tivadar mulatót. Rá egy hónapra már az Ivan & The Parazol előtt léphettünk színpadra az A38 hajón. Velük azóta is nagyon jó kapcsolatot ápolunk és nagyon sokat segítenek a zenekarnak. Még decemberben a Roham bárt is megtöltöttük, majd után januárban a Kuplungot. A folyamatos sikerek mellett kiadtunk egy újabb kislemezt, ami a készülő első nagylemezt igyekszik körvonalazni és azt, hogy mire számíthatnak tőlünk az emberek.

Megjelenések: No Longer Blue EP (2015), Run With The Devil kislemez (2016)

Küldetés: Folyamatosan fejlődni akarunk és mindig a legtöbbet kihozni a zenénkből. Amit megalkotunk, azt meg a lehető legtöbb emberhez szeretnénk eljuttatni. Szerintünk Magyarországon egy kezünkön tudnánk megszámolni az igényes rock’n’roll zenét játszó zenekarokat. Küldetésünknek érezzük behozni a köztudatba ezt a bluesrockos-indie-s vonalat, és szeretnénk, ha az emberek erre nem fehér hollóként tekintenének. És pont ezt kezdtük el észrevenni. A zenekarunk fél éve sem létezik mégis nagy lendülettel haladunk előre minden téren. Nagy boldogsággal tölt el minket, hogy van kereslet a zenénkre, pont ahogyan szeretnénk.

luckies_2.jpgJövőkép: Szeretnénk már idén ott lenni a lehető legtöbb fesztiválon és addig rengeteg koncertezni. Készíteni egy klipet egy új dalhoz. Októberben szeretnénk bemutatni az első nagylemezünket. Úgy képzeljük el, hogy egy-két éven belül a The Luckies zenéje jól ismert és benne vagyunk a magyar színtér vérkeringésében. Ennek eléréséhez mi mindent meg ogunk tenni, jobbnál-jobb dalokat várunk magunktól a jövőre nézve.

Mellékprojektek: Tim szervezi a Budapest Open Mic Night koncertsorozatot. Aki esetleg nem hallott volna róla, röviden ez annyit takar, hogy akusztikus formációk zenélnek egymás után négy-öt számot és rengeteg fiatal zenész látogatja ezeket az eseményeket.

Szexepil: A zenekar egyénisége folyamatosan fejlődik. Az a hét-nyolc új dal és egy csomó ötlet, amit még nem rögzítettünk, már egy jó egységet alkot, már rá tudjuk mondani egy ötletre vagy egy témára esetleg félkész számra, hogy ez luckies-os lett. A színpadképünk is megmutatja, hogy egyre összeszokottabbak vagyunk. Persze az öltözködésről és a megjelenésről is egyre többet beszélünk, ezt szeretnénk a közeljövőben fókuszáltabbá tenni.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nagy eredmények tartjuk, azt a tömeget, ami januárban megjelent a Kuplungban és végigtombolta a koncertünket. Itt háromszáznál több ember volt jelen. Folyamatosan egyre több támogató és dicsérő szó találja meg a füleinket. De a legnagyobb elismerés nekünk mindig az lesz, ha valakinek elnyeri tetszését az, amit alkotunk.


MAGYARRADAR: SOK TUCAT NEM TUCATELŐADÓ!


a Luckies legközelebb március 16-án, szerdán lép fel a Kuplungban az Adolescens lemezbemutatóján, Facebook-eseményoldal (majd április 16-án, az A38-on, az Esti Kornél lemezbemutatóján, Facebook-eseményoldal)


a 2015-ös No Longer Blue EP: 


és a 2016-os Run With The Devil (Run Run Run/Devil Takes The Hindmost) kislemez: 


nyitókép és portré: Hinkelmann Alexandra
koncertkép: sinco

The Luckies Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/03/15/magyarradar_the_luckies
Magyarradar – The Luckies
süti beállítások módosítása