The Last Shadow Puppets és Years & Years a Szigeten!

2016.02.08. 13:03, rerecorder

last_shadow.jpg

A Sziget fesztivál nyerte néhány hete a 2015-ös év legjobb line-up-ja címet a European Festival Awards-on, és az idei első bejelentések után (jön a Sigur Rós és az M83, meg a Chvrches és a Bloc Party) igyekeznek is megfelelni ennek. A harmadik bejelentéskörben a nagy (és biztos headliner) nevek, mint a Muse és David Guetta mellett közzétették, hogy először lép fel nálunk a friss albummal visszatérő The Last Shadow Puppets valamint a tavalyi év egyik nagy felfedezettje, a Years & Years

Kétségtelenül az Arctic Monkeys-vezető Alex Turner és a szólóban is népszerű Miles Kane nevű haverjának duója, a 2008-as debütlemez után nyolc évvel, idén tavasszal egy második albummal visszatérő The Last Shadow Puppets az eddigi legjobb 2016-os bejelentése a Szigetnek. Tavaszi - méregdrága - koncertjeik már jórészt teltházasak, friss lemezzel érkeznek, ami előtt nagyon magasak a várakozások - szerintünk ezek a "legjobb fellépőnévsor" megállapításánál a kiemelt kritériumok, sok ilyen kéne. A Years & Years majdnem megfelel ennek, először jönnek Magyarországra, népszerűek és elég jók is - ugyan tavalyi befutásukkor, lemezük tavalyi megjelenésekor voltak a legforróbbak


A YEARS & YEARS-SZEL KÉSZÜLT INTERJÚNK ITT OLVASHATÓ.

Jön még a Muse, akik rajongótáboruk méretével a legnagyobb kortárs rockzenekarok közé tartoznak és most tavalyi lemezükkel turnéznak, de a 2006-os album óta kijött három kiadványukkal művészileg megrekedtek és eladásaik is csökkennek. A bejelentéshez kapcsolt sajtóanyagból viszont kiderült, hogy a Sziget-kívánsággépben az Arctic Monkeys után őket szeretnék a legtöbben látni. Viszontlátni, a Muse már kétszer fellépett a Szigeten és volt egy félházas önálló Sportarénás koncertje is.

Először játszik a Szigeten az indiefolkos The Lumineers, a feltörekvő brit énekesnő, Jess Glynne, az elektrorockos The Neighbourhood, a holland énekesnő, Kovacs, a holland hiphopduó a Rico & Stick, a német hiphopcsapat, a K.I.Z., a kanadai dubstep dj, Datsik.

További visszatérő előadók: Róisín Murphy (neki mindig lehet örülni, tavaly volt új lemeze), David GuettaBullet For My Valentine, Parkway Drive (ők épp egy hete adtak koncertet a Barba Negrában).

Az idei Sziget augusztus 10-17. között lesz majd, Facebook-eseményoldal


Az idei fellépőnévsor tehát így néz ki eddig:

The Last Shadow Puppets
Sigur Rós
Chvrches
Years & Years
M83
Róisín Murphy
The Lumineers
Jess Glynne
MO
Muse
Bloc Party
Kodaline
Bastille
John Newman
Kovacs
The Neighbourhood
David Guetta
Naughty Boy
Nicky Romeo
Datsik
Sum 41
Bring Me The Horizon
Bullet For My Valentine
Parkway Drive
Rico & Stick
K.I.Z.
Parov Stelar

https://recorder.blog.hu/2016/02/08/the_last_shadow_puppets_es_years_years_a_szigeten
The Last Shadow Puppets és Years & Years a Szigeten!
süti beállítások módosítása