Márciusbaan érkezik Baauer első aalbumaa

2016.01.30. 10:32, subrecorder

nevtelen.jpg

Valószínűleg ha két évvel ezelőtt írjuk meg ezt a hírt, akkor jóval többen kapják fel rá a fejüket, rengetegen azok közül, akik akkor felizgultak volna rá, azok most csak legyintenek egyet. És az előadó pontosan ezt akarta. Március 18-án jelenik meg a trap-producer Baauer első stúdiólemeze.

A Harlem Shake és az általa indított mémáradat már csak mint valami fantom él az emberek emlékezetében, de ez nem is meglepő a hiperrövid figyelmi idővel rendelkező internetes kultúrában. Pedig volt-e nagyobb, több embert megmozgató happening az EDM-ben, sőt, az elektronikus zenében az elmúlt öt évben? Szerintünk nem nagyon, a pillanatnak azonban lőttek, mármint Baauer, a dal írójának számára. És ezzel ő nem csak tisztában van, de pontosan ő intézte úgy, hogy ez megtörténjen. Ha emlékszünk, már a nagy befutáskor is arról szóltak a hírek, hogy kocarajongók százai fújolták le sokszor a pult mögül, mert szettjei során nem igazán szerette játszani a szerzeményt, érezhetően kényelmetlen volt neki ez az egész felhajtás.


BAAUER LEGUTÓBBI KLIPJÉBEN ZUHANÓ AUTÓBAN SZEXELT EGY PÁR.

Azóta a dolog szépen lecsendesedett, a producer pedig kiadott néha egy-egy EP-t, vagy trekket, de azért nem árasztott el megjelenésekkel minket, inkább beállt szürke eminenciásnak a LuckyMe kiadó katalógusában. Pár napja azonban jött a bejelentés, hogy érkezik Baauer debütáló albuma, az Aa (ejtsd: Double A), amelyen ott lesz a tavaly kiadott GoGo! című szerzemény, tizenkét új számmal körülvéve. A lemez vendéglistája igen impozáns, helyet kap majd rajta M.I.A.RustieNovelist, valamint egy dalban Pusha T és Future (ez utóbbi nem semmi lehet!). Ha pedig már így bejelentgetett, akkor a producer meg is osztotta a Day Ones-t, amelyben a a New York-i femcee Leikeli47, valamint a brit grime MC Novelist köpik a sorokat. Amúgy nem sok minden változott a Harlem Shake óta, Baauer zenéje még mindig elemi és energiától duzzadó, felszínességében is végtelenül szórakoztató, bár lehet, hogy tizenhárom számon keresztül ez egy kicsit sok lesz. Március 18-án kiderül. Lejjebb megmutatjuk a borítót és a számlistát is.


Baauer új dala, a Day Ones:


A Aa számlistája:

01 “Church”
02 “GoGo!”
03 “Body”
04 “Pinku”
05 “Sow”
06 “Day Ones” (Feat. Novelist & Leikeli47)
07 “Good & Bad”
08 “Way From Me” (Feat. Tirzah)
09 “Temple” (Feat. M.I.A. & G Dragon)
10 “Make It Bang” (Feat. TT The Artist)
11 “Kung Fu” (Feat. Pusha T & Future)
12 “Church Reprise” (Feat. Rustie)
13 “A,a”


és a borító:

unnamed-37-640x640.jpg

Címkék: baauer luckyme
https://recorder.blog.hu/2016/01/30/marciusbaan_erkezik_baauer_elso_aalbumaa
Márciusbaan érkezik Baauer első aalbumaa
süti beállítások módosítása