Iggy Pop kemény zenekart rántott össze maga mellé új albumához - Josh Homme-val az élen

2016.01.23. 11:09, subrecorder

e6ea053b.jpg

Megint sikerült a megjelenés előtti hónapokig titokban tartani egy nagy sztár friss albumát, ezúttal Iggy Pop a tettes, akinek Post Pop Depression című szólólemeze március 18-án fog megjelenni, és többek közt olyan ok dolgoztak rajta, mint Josh Homme a Queens Of The Stone Age-ből és Matt Helders az Arctic Monkeys-ból.

Azt már tudjuk, hogy Scott Asheton és Steve Mackay halála után nem lesz több Stooges-album, Iggy Pop ezzel kapcsolatban nagyon világosan fogalmazott, a szólólemezek készítését viszont szerencsére nem adta fel az örökifjú, a kicsit furcsa, francia feldolgozásokat tartalmazó 2012-es Aprés után most márciusban érkezik a Post Pop Depression. És bár így, Iggy neve alatt fog megjelenni, a körülötte játszó zenészek mind egyéb híres projektekből jönnek, nyugodtan lehetne őket szupergrupnak is nevezni, ha valószínűleg nem hányna mindegyikük a kifejezéstől. Producerként, fő gitárosként és háttérvokalistaként itt van Josh Homme a Queens Of The Stone Age-ből, ugyaninnen Dean Fertita szintén gitáron, valamint az Arctic Monekys dobosa, Matt Helders.


AZ ARCTIC MONKEYS ÉNEKESE, ALEX TURNER IS MELLÉKPROJEKTBEN ÉLI KI MAGÁT IDÉN A THE LAST SHADOW PUPPETSSZEL.

Az első dal ráadásul már hallgatható is a lemezről, a Gardenia pedig pont olyan, amilyennek egy Iggy Pop - Josh Homme kollaborációt az ember elképzel, talán egy fokkal dallamosabb. Az album címéből fakadóan mi ugyan egy kicsit keményebb megszólalású anyagot vártunk, de persze a másik nyolc szerzemény még lehet ilyen. Stephen Colbert showjában interjút is adott a projekt két feje arról, hogy hogyan jött össze a közös munka, a szokatlanul sok ruhát viselő Iggy elég vicceseket mond (például arról, hogy számára mit is jelent a punk), érdemes megnézni ezt is. Lejjebb megmutatjuk a számlistát is.


Iggy Pop új szólólemezének első single-je, a Gardenia:


a Post Pop Depression számlistája:

01 Break Into Your Heart
02 Gardenia
03 American Valhalla
04 In the Lobby
05 Sunday
06 Vulture
07 German Days
08 Chocolate Drops
09 Paraguay


itt pedig Homme és Iggy beszél a lemez készültéről:

https://recorder.blog.hu/2016/01/23/iggy_pop_kemeny_zenekart_rantott_ossze_maga_melle_uj_albumahoz_josh_homme-val_az_elen
Iggy Pop kemény zenekart rántott össze maga mellé új albumához - Josh Homme-val az élen
süti beállítások módosítása