Itt az Amoeba sávokra bontott video teaserének utolsó darabja

2016.01.21. 10:30, Frontrecorder

amoebaband.jpg

A 2010 óta működő, dzsesszt, funkot, soult, hiphopot, downtempo elektronikát összejammelő Amoeba zenekar tavaly májusban jelentette meg kiváló első albumát Keep The Funk Alive címmel, magyar (Sena, Berger Dalma), amerikai (Illspokinn), francia (John Milk), ghánai (M3NSA) és angol (Call Me Unique) vendéghangokkal. Utóbbival azóta készült egy EP-nyi friss anyag is, melynek a Thank You című dalához született egy videóbeharangozó, de hogy legyen benne egy igazán fanki csavar is, hangsávokra bontva, három külön klipre osztva. A teaser első két darabja már kijött az Urbanplayeren, illetve a Stenken, mi pedig most hozzátesszük a hiányzó részt - aki benne van a játékban, indítsa el őket egyszerre!

A klassz promóciós megoldásról a zenekar vezetőjét, Sabák Pétert kérdeztük: "Az ötlet abból a nagyon egyszerű tényből jött, hogy nem szerettünk volna megint lemezbemutató előtti számpremiert csinálni. Persze tudjuk, hogy mennyire fontos a hallgatóságnak egy kis ízelítő a készülő anyagból, ezért arra gondoltunk, mi lenne, ha szétbontanánk sávokra a Thank You című számunkat és csinálnánk belőle három videót? Így mindegyik után kicsit többet tudhattok meg a lemez hangzásvilágáról, mégse mindent, plusz szerintünk vicces játék elindítani mind a három videót egyszerre - mi már teszteltük."

A számból született három remix is, A i w A, Slow és a legutóbbi dalát szintén Call Me Unique-kal jegyző Monkeyneck értelmezésében, a This Way Up című EP-n pedig a fiatal angol énekesnő hangjával tökéletesen összepasszoló neosoulos, dzsesszes hangzású zene várható. Az új dalokat élőben január 28-án az A38-on mutatja be először az Amoeba és Call Me Unique, Facebook esemény.

És akkor íme a Thank You video teaserének harmadik darabja, a basszus-billentyűk-gitár-csörgő sávval:


itt pedig a másik két rész:


az Amoeba bemutatkozó albuma:

https://recorder.blog.hu/2016/01/21/itt_az_amoeba_savokra_bontott_video_teaserenek_utolso_darabja
Itt az Amoeba sávokra bontott video teaserének utolsó darabja
süti beállítások módosítása