Dalpremier! Norwell: We Have Been Here Before

2016.01.21. 15:15, Frontrecorder

norwell2.jpg

A budapesti elektronikus zenész-producer Norwell 2015-öt egy minialbummal zárta, a sűrűnek ígérkező 2016-os évét pedig egy EP-vel nyitja, mely holnap jelenik meg, a We Have Been here Before című szám viszont itt már most meghallgatható.

2013 után Norwell visszatér a montreali Shabu Recordings kiadóhoz a január 22-én megjelenő Appendix EP-vel, amely egyben az első vinyl kiadványa lesz, így a szokásosnál is izgatottabban várja. "Ezek a számok relative régen születtek, nem sokkal az első shabus EP-m után, kb. 2-3 éve" - árulja el az anyagról. "Már akkor abban maradtunk Axellel, aki a kiadót irányítja, hogy ezekből lesz a második EP-m náluk. Abban is egyetértettünk, hogy vinylen szeretnénk megjelentetni, ami sajnos kicsit több időbe telt, mint gondoltuk, de mindketten szerettük annyira ezeket a zenéket, hogy ilyen távlatból is aktuálisnak tartjuk őket." Az EP címét, illetve a címadó számát egyébként Norwell tanulmányai ihlették: "A zenék a diplomám írása és a záróvizsga előtt/után születtek nem sokkal. Abban az  időben minden gondolatom ekörül forgott, illetve maga az appendix - függelék - szó is megtetszett, ezért úgy döntöttem, ez lesz a címadó dal is." A vinylre az Appendix mellett további két trekk került, illetve a címadó szám egy remixe, míg a digitális verzió egy harmadik felvétellel és annak remixével bővebb. "Szerettem volna remixeket is az eredetik mellé, ezért először megkérdeztem Martin (S Olbricht) barátomat, hogy lenne-e kedve egy átiratot készíteni. Mellette terveztünk egy külföldi remixet is és végül Willie Burns-ben egyeztünk meg a kiadóval, aki legnagyobb örömömre igent mondott. Willie Burns számomra kicsit olyan, mint Legowelt, megkerülhetetlen alakjának tartom a mai house/underground elektronikus zenének. Sajnos magára a vinylre csak a Willie Burns-remix fért rá, de ettől függetlenül számomra Martin remixe is ugyanolyan jelentőséggel bír, szerintem az egyik legjobb remix, amit eddig készített."

Az EP-ről kicsit kilóg az itt debütáló We Have Been Here Before, amely egy táncosabb darab, a klasszikus space/italo diszkóra visszakacsintó hipnotikus hangzással. "Ez a szám valamiért nosztalgikus érzéseket ébreszt bennem, a cím is erre utal. Ez nem feltétlenül volt tudatos a szám írása közben, inkább csak egy utóérzésről van szó. Emellett talán ez a leginkább tánctér-orientált zene az EP-ről, amit már egy ideje az élő fellépések során hallhattak tőlem. Tapasztalataim szerint működni szokott ilyen környezetben is" - mondja a zenész-producer.

Az új EP-t Norwell egy időszak lezárásának is tekinti, a jövőben némileg eltérő zenékkel jelentkezik; rögtön a következő hónapban, február második felében jön egy négyszámos electro megjelenése  - ugyancsak vinylen - a holland Pinkman kiadónál. Ezután tavasz végére tervez egy kazettás szerzői kiadást ismertebb hazai és külföldi remixerekkel, egyedi vizuális tartalommal, ősszel pedig reményei szerint végre megjelenhet az első albuma a Farbwechselnél.


Ez pedig akkor a We Have Been Here Before Norwell január 22-én megjelenő új EP-jéről:

 

nyitókép: Eve Deak Photography

https://recorder.blog.hu/2016/01/21/dalpremier_norwell_we_have_been_here_before
Dalpremier! Norwell: We Have Been Here Before
süti beállítások módosítása