Áprilisban dobja ránk az atomot a Mogwai

2016.01.13. 14:10, subrecorder

source2.jpg

Már csodálkoztunk is, hogy magához képest milyen csendben volt a skót Mogwai az utóbbi időben! Tavaly összeraktak egy soundtracket egy BBC dokumentumfilmhez, mely az atomról és annak felhasználásáról szólt, most pedig bejelentették: az oda írt dalok átdolgozott verzióiból lemezt adnak ki, Atomic címen. 

A Storyville - Atomic: Living in Dead and Promise című egész estés dokumentumfilmet tavaly vetítette a BBC Four, főleg a Hiroshimára dobott atombomba a témája, de feljönnek benne más, az energiaforráshoz köthető események (Pripyat, Fukushima) is. A film készítői a Mogwait kérték fel, hogy írjanak hozzá zenét, és jól döntöttek, a skót csapat mindig is jó volt olyan szerzeményekben, amelyek egyszerre hangzanak rémálom- és álomszerűen, akárcsak az atom is lehet egyik és másik is.


A MOGWAIRÓL LEGUTÓBB 2014-BEN ÍRTUNK, EKKOR ADTAK KI EGY ELÉG JÓ EP-T.

A munka pedig minden bizonnyal nagy hatással volt magára a zenekarra is, hiszen Stuart Braithwaite most bejelentette, hogy idén április 1-én szimplán Atomic címen kiadnak egy teljes lemezt, melyen a filmhez írt dalok újragondolt mixei lesznek. Braithwaite így nyilatkozott a projektről: "Ez a soundtrack az egyik legintenzívebb dolog volt, amit valaha is magunkra vállaltunk, mint zenekar. Mióta jártunk és játszottunk Hiroshimában és meglátogattuk a Peace Parkot, ez a téma nagyon közel áll hozzánk. A két végeredmény, a film zenéje és a lemez, két olyan darabja a munkásságunknak, amelyekre nagyon büszkék vagyunk." A Mogwai meg is osztott egy számot, a teljesen elektronikus, feszült hangulatú U-235-t. A csapat élő fellépéseket is tervez az Atomic megjelenése után, lejjebb megmutatjuk a borítót és a számlistát is.


A Mogwai új dala, az U-235:


az Atomic számlistája:

01 Ether
02 SCRAM
03 Bitterness Centrifuge
04 U-235
05 Pripyat
06 Weak Force
07 Little Boy
08 Are You a Dancer?
09 Tzar
10 Fat Man


és a borító:

7a632747.jpg

Címkék: mogwai
https://recorder.blog.hu/2016/01/13/aprilisban_dobja_rank_az_atomot_a_mogwai
Áprilisban dobja ránk az atomot a Mogwai
süti beállítások módosítása