Forradalmi újítás! Intravaginális hangszóró!

2016.01.05. 10:16, subrecorder

babypod-speakers-intravaginal.png

Az már eléggé egyértelmű az orvosok számára, hogy a magzatokra igen jó hatással van, ha az anyjuk már a méhben zenét játszik nekik, hiszen a hangok fontos agyi kapcsolódások kialakulását segíthetik. E téren történt forradalmi - és kissé bizarr - előrelépés a hangszórót a hasra technika helyett. De mit érdemes hallgattatni jövőbeli csemeténkkel? Mozartot, Mayhemet, Meek Millt? Ezentúl ebbe már a magzatnak is lehet beleszólása, lássuk, hogyan működik a BabyPod, az első intravaginális hangszóró!

A BabyPod spanyol tudósok kutatásai alapján készült el, akik abból indultak ki, hogy zenét hallgattatni a magzattal igen jó hatással van arra. Viszont ugye milyen rossz az, amikor, a hivatalos sajtóanyag szavaival élve: "nem tudsz kihallgatni egy beszélgetést a szomszéd szobából, mert elválaszt tőlük egy fal?" Állításuk szerint ilyen érzés a fejlődésben lévő gyermek számára az, hogy az anyja teste az ő és a zene útjába áll. "Ha egy hangszórót helyezünk a vaginába, akkor eltűnik a hasfal okozta akadály, a bébi pedig szinte olyan tisztasággal hallhatja a hangokat, mint ahogyan azok elhangzanak" - folytatódik a közlemény.


GYEREKEK ÉS POPZENE - MINDEN CIKKÜNK A TÉMÁBAN: MAGYAR ÉS KÜLFÖLDI GYEREKZENÉK, OVISOK KEDVENCEI, ZENÉSZEK ÉS GYEREKEIK.

Tudósok ráadásul azt is kiderítették, hogy a terhesség végső stádiumában már bőven elkezdődik az agy információgyűjtése és a magzatok akár már reagálni is tudnak arra, hogy tetszik-e nekik a játszott zene, vagy sem - mégpedig a szájuk nyitogatásával. A BabyPod egyébként 3.5-ös jackkel rendelkezik, vagyis körülbelül mindenhez hozzá lehet csatlakoztatni, így gyakorlatilag bármilyen hangot lejátszhatunk a bébinek, legyen az a kedvenc Resident Advisor-mixünk, egy War Nerd-podcast vagy éppen egy Last Week Tonight With John Oliver-epizód. A tanulást ugyebár nem lehet elég korán elkezdeni!


Nemrég megtartották az első koncertet magzatok számára, ebből mutatunk egy részletet:

Címkék: gyerekpop
https://recorder.blog.hu/2016/01/05/forradalmi_magzatujitas_intravaginalis_hangszoro
Forradalmi újítás! Intravaginális hangszóró!
süti beállítások módosítása