Évzáró videóválogatás – Kedvenc klipjeink 2015-ben

2015.12.31. 20:23, rerecorder

la-et-ms-kendrick-lamar-takes-flight-in-new-alright-video-20150630.jpg

Ugyan a klipek szerepe a popzenében már vagy egy évtizede egyre csak csökken és mi is egyre kisebb lelkesedéssel nézzük végig az újabb próbálkozásokat, de azért csak találtunk idén is olyanokat, amiket megtekintésre érdemesnek tartunk (az év legmonumentálisabb videója az év legmonumentálisabb albumához készült). Favorit videóinkkal búcsúzunk 2015-től – minden kedves Recorder-olvasónak jó szilveszterezést és boldog 2016-ot kívánunk!

Biczó Andrea

Drake: Hotline Bling

Ezt valószínűleg magyarázni sem kell. Annyi jó mém készült belőle, hogy már akkor röhögnöm kell, ha az első hangot meghallom a dalból.


Dömötör Endre

Will Butler: Anna

Bár tetszett a tavalyi Ariel Pink-lemezhez idén forgatott klip (Dayzed Inn Daydreams), röhögtem a Mystikalt alakító srácon a Mark Ronson-féle Feel Right-ban, értékeltem Chance The Rapper erőfeszítéseit egy klasszik klipért a Sunday Candy-ben és persze szerettem, hogy Grimes a videók terén is tudja, mit csinál (Realiti / Flesh Without Blood / Life In A Vivid Dream), de 2015-ben ezt volt a legjobb zenével nézni.


Elekes Roland

Juan Wauters: I’m All Wrong

Végig izgalomban tart és a képernyőhöz szegez ez a háromperces kaszkadőrmutatvány egy vágatlan felvételen, melyet maga az előadóművész ad elő a nézőközönségnek!


Forrai Krisztián

Oneohtrix Point Never: Sticky Drama

Tegye fel a kezét, aki ne akarna így gyerek lenne!


Kálmán Attila

Mount Eerie: Sauna

Ha már az új Twin Peaksre 2017-ig kell várni, addig itt van ez.


Lékó Tamás

Tame Impala: The Less I Know The Better

High School Musical vs King Kong. Vizuális orgazmus. Zseniális!


Mika László

Ceephax Acid Crew: Camelot Chronicles

Drogok?! Minek?!


Németh Róbert

Yo La Tengo: Friday I’m In Love

és

Kendrick Lamar: For Free? (Interlude)


Rónai András

Run The Jewels feat. Zack de la Rocha: Close Your Eyes (And Count To F**k)

Egyszerre brutális és (túl) szépen koreografált, (túl) realista és elemelt. Amikor azt hinnéd, hogy már nem lehet közhelyek nélkül szólni arról, hogyan termeli magát újra erőszak (miközben kéne, hiszen stb.), akkor nemcsak hogy tud erről erősen és hitelesen szólni, hanem még arról is szól, hogy hogyan lehet ezt megtenni. Rendező: A. G. Rojas.


Simon José

Agent Fresco: Wait For Me

Mindenképpen az életem eddigi legfontosabb pillanata jött el idén azzal, hogy apa lettem, a klip pedig az egyik legjobb dalhoz készült a Destrier című 2015-ös albumról. 

https://recorder.blog.hu/2015/12/31/evzaro_videovalogatas_kedvenc_klipjeink_2015-ben
Évzáró videóválogatás – Kedvenc klipjeink 2015-ben
süti beállítások módosítása