Hallgasd meg Ennio Morricone betétdalát Quentin Tarantino új filmjéhez!

2015.12.16. 09:00, subrecorder

960.jpg

Január elején kerül a mozikba Quentin Tarantino új westernje, a The Hateful Eight (Aljas Nyolcas), amelynek zenéjét a műfaj igazi mestere, Ennio Morricone szerezte. Most meghallgatható a pénteken megjelenő soundtrack első tétele, a L'Ultima Diligenza di Red Rock - Versione Integrale.

Ennio Morricone zeneszerző ugyan nem tétlenkedett az elmúlt évtizedekben sem, de az őt híressé tevő műfajhoz, azaz westernhez nem írt zenét már harmincnégy éve (az utolsó is egy Bud Spencer-film volt), ezért duplán különleges, hogy elfogadta Quentin Tarantino felkérését a Hateful Eightre. Maga a film január 8-tól lesz látható a mozikban, a soundtrack azonban már most pénteken megjelenik, még vinylen is, Jack White Third Man Records kiadójánál.

A felvételek a londoni Abbey Road stúdióban készültek, a 87 éves Morricone a Cseh Szimfonikus Zenekarral dolgozott együtt a tételeken, nemrég pedig, a teljes (immár Golden Globe-díjra is jelölt) filmzene eljátszásának eseményén jelen volt Tarantino és Kurt Russell, a Hateful Eight egyik főszereplője is. Az olasz mester művein kívül egyébként a lemez, és így a film is tartalmaz majd dalokat a White Stripes-tól, Roy Orbinsontól és David Hess-től. Vajon Morricone januári budapesti nagykoncertjén hallhatunk majd ezekből is valamit?


Morricone Budapesten, január 17-én, Facebook-eseményoldal


A Hateful Eight soundtrackjének nyitó tétele:


Tarantino és Morricone az Abbey Road stúdióban:

2027b0f3.JPG


a film trailere:

https://recorder.blog.hu/2015/12/16/hallgasd_meg_ennio_morricone_betetdalat_quentin_tarantino_uj_filmjehez
Hallgasd meg Ennio Morricone betétdalát Quentin Tarantino új filmjéhez!
süti beállítások módosítása