Klip- és EP-premier! Zombori: Sekisebe

2015.12.13. 13:15, rerecorder

zombori_ny_1.jpg

A székesfehérvári gyökerű Zombori folktronica zenekar 2008-ban alakult, 2013-ban tűntek fel a Talentométeren, abban az évben adták ki első EP-jüket, a még főleg moldvai népzenére és a progresszív elektronika, valamint a jazz keverésére építő Napvilág, Holdvilágot, majd 2015 elején nálunk mutatták be első teljesen önálló, de a folkos ízeket megőrző, ugyanakkor indie-poposabb dalukat, a kedves animációs klipet kapott Egyedül vagyok című szerzeményt. Az időközben hatról ötfőssé alakult formáció végigkoncertezte a nyarat és elkészítette második EP-jét, az ötszámos Sekisebe című remek anyagot, és egy klip is készült a címadó dalhoz - ezúttal már élőszereplős, színpadias-ötletes. Premierek!

zombori_ep.jpgAz egyik vokalista (Horváth Martina Veronika) távozásával az ének ezúttal már a Mayberian Sanskülotts-ból is ismert Csordás Zita egyedüli feladata, a zene pedig ezzel összefüggésben is alakult, formálódott, a friss EP-n erősebb az elektronika jelenléte, és jellemzőbbek az indie-popos dalstruktúrák, de ezzel együtt a népi hangszerek (kaval, koboz, furulya) szerepe sem került háttérbe, a megszólalás tehát meglehetősen egyedi, a dalok pedig magyar nyelvűek és mind saját szerzemény - közte a januári Egyedül vagyok átdolgozott változata. A címadó Sekisebe klipet is kapott, mégpedig egy színpadias, ötletesen kivitelezett videót, amely jól illik a dal várakozó, 'se vele, se nélküle' hangulatához.

Az új EP-ről, a klipről és a zenekar terveiről Máhr Dániel basszusgitáros-kobozos nyilatkozott a Recordernek: „A dallal és magával a Sekisebe EP-vel érik be egy egyéves munka gyümölcse, ami egyúttal új irányt is kijelölt a zenekarnak. A folkos motívumokon túllépve egy kicsit merészebben meritkezünk meg más stílusokban, és ezzel próbáljuk megtalálni a saját világunkat, amelyben igazán otthon érezzük magunkat. A dalokban előtérbe került Zita hangja és lénye, többek között a szövegek többségét is ő írta, ezért sokkal személyesebb lett az anyag, persze nem elfelejtve az eddigi munkákra is jellemző kitekintgető kedvet. A borító szintén az ő alkotása.”

zombori2015.jpg

„A klipet Székesfehérváron vettük fel, szerettünk volna ezúttal egy élőszereplős videót az előző Egyedül vagyok animációs kisfilmje után, annak a dalnak egy új verziója egyébként szintén helyet kapott a friss EP-n. A közeljövőben új próbaterembe költözünk a Mörkkel közösen, ezen a helyen végre inspiráló környezetben gyárthatjuk a dalokat. Nem szeretnénk leállni a friss anyagok felvételével, úgyhogy lehet készülni újabb számokra. A télen főleg Budapesten fogunk játszani, például december 19-én a Körletben lehet velünk örülni.”

a Zombori legközelebb december 19-én a Körletben játszik Budapesten, Facebook-oldal


és akkor a Sekisebe klipje: 


és a szintén ma megjelent ötszámos Sekisebe EP: 


Zombori Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2015/12/13/klip-_es_ep-premier_zombori_sekisebe
Klip- és EP-premier! Zombori: Sekisebe
süti beállítások módosítása