Az Eagles Of Death Metal egyik munkatársa is a párizsi tragédia áldozatai között

2015.11.16. 10:20, rerecorder

aa4c9757.jpg

A november 13-ai, pénteki párizsi terrorakciók legsúlyosabb helyszínén, a Bataclan nevű koncerthelyen az Eagles Of Death Metal fellépése közben közel kilencven helyszínen tartózkodót öltek meg és további százakat sebesítettek meg terroristák, az áldozatok között van Nick Alexander, aki a zenekar merch pultját vezette, valamint a Universal lemezcéghez tartozó Mercury Records francia munkatársa, Thomas Ayad és vezető francia zenei lap, a Les Inrockuptibles újságírója, Guillaume B. Decherf is.

Bár az első hírek arról szóltak, hogy a zenekar, valamint a hozzájuk tartozó crew összes tagja túlélte a Bataclan-beli felfoghatatlan vérengzést, azóta kiderült, hogy az együttes merch pultját vezető Nick Alexander az áldozatok között van. Alexander rengeteg zenekarral dolgozott hasonló beosztásban, az MGMT-től a Slowdive-ig sokan emlékeznek rá.

Péntek óta Párizsban gyakorlatilag minden koncertet lemondtak és elhalasztottak, az Eagles Of Death Metal pedig azonnal lemondta európai turnéját és hazautazott, a november végére tervezett budapesti koncertre is felfüggesztették a szervezők a jegyárusítást.

Közben elindult egy kampány is, amelynek az a célja, hogy az áldozatok emlékére és támogatására kerüljön a hivatalos brit kislemezlista élére a zenekar Save A Prayer című Duran Duran-feldolgozása (a dal máris több listán előretölt, például vezeti az iTunes rocklistáját).

egy David Martello nevű zongorista a Bataclan előtt játssza John Lennon Imagine című számát a tragédia másnapján: 

https://recorder.blog.hu/2015/11/16/az_eagles_of_death_metal_egyik_munkatarsa_is_a_parizsi_tragedia_aldozatai_kozott
Az Eagles Of Death Metal egyik munkatársa is a párizsi tragédia áldozatai között
süti beállítások módosítása