Dalpremier! Tér-Idő: Csak te

2015.10.22. 19:00, rerecorder

ter-ido_mn87eiro-zim3oej5wttwdjxodtf0zuo5upd_5sqyrm.jpg

Most szeptemberben, huszonegy évvel a felvétel elkészítése után jelent meg cd-n a kultikus Tér-Idő első lemezanyaga, amelyet az újraalakult együttes október 24-én az A38-on élőben is bemutat. Az, hogy nem csak egy jól sikerült lemez archív megjelentetése zajlott, hanem újra próbálni is kezdett a formáció, azt is jelenti, hogy az egykori repertoárból fennmaradt dalok közül néhányat most leporolt a Bátorfi Attila énekes-gitáros-dalszerző vezette zenekar. Az 1994-es lemezanyag mellé itt van tehát egy régi dal mai változata is - premier!

A magyar zenetörténetben ugyan sok olyan előadó akadt, aki nem készíthetett lemezt, olyan viszont már kevesebb, amelyiknek elkészült egy lemezanyaga és az valamilyen oknál fogva mégsem jelenhetett meg. A kilencvenes évek elején S-Modell- és Üllői Úti Fuck-tagokból alakult Tér-Idő ilyen zenekar, hiszen 1994-ben felvették Lépd át című lemezüket, de az éppen akkor széteső formáció már nem tudta kiadni azt. A remek anyag azonban fű alatt kivívott magának egy kisebb kultstátuszt és készítése után több mint húsz évvel most mégis megjelent, főképp mert máig érvényes, erős hatású. Az album kiadása mellé újjá is alakult a Tér-Idő, mi a gödöllői zenekarvezetővel beszélgettünk múltról, jelenről, most pedig itt a frissen újravett Csak te premierje, amihez ezeket a szavakat fűzte Bátorfi Attila: „Az igazi érzések, kötődések nem változnak bennünk. A világ változik, de a vágy, ahogy szeretnék benne lenni, ahogy számunkra a legélhetőbb, talán nem. Ehhez kellenek kapcsolatok, szükség van hitre, bizalomra. Ezt életünk társaként egy emberben keressük. Néha úgy érezzük, hogy ez nem jön el soha. Ezért, ha az élet úgy hozza, hogy valaki kitart mellettünk, sokszor érthetetlen, nehéz helyzeteken is túl, fogjuk meg a kezét, nézzünk a szemébe, mondjuk el neki mit is jelent számunkra... és ne engedjük el.”

a Tér-Idő a Nomaddal és az Amigoddal közösen lép fel október 24-én az A38-on, mindhárom előadó lemezanyagot mutat be, Facebook-eseményoldal


a Csak te című dal újravett változata: 


a 12 számos, máig eleven Lépd át album: 


Tér-Idő Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2015/10/22/dalpremier_ter-ido_csak_te
Dalpremier! Tér-Idő: Csak te
süti beállítások módosítása