Újra feltört a szeretet a Bloc Party-ban!

2015.10.06. 11:34, subrecorder

a6d59e64.jpg

Igazi hányattatott sorsú zenekarrá vált a Bloc Party az elmúlt 5-6 évben, legnehezebb időszakukat pedig nemrégiben élték. Két meghatározó tag kilépése után azonban most új felállással visszatérnek, lemez is lesz, amelyről egy dalt már hallhatunk is.

Kevés olyan pótolhatatlannak tűnő dobos van az indie-szcénában, mint Matt Tong volt a Bloc Partyban, ezért temette mindenki azonnal a zenekart, amikor 2013-ban kiderült, hogy ő, majd idén Gordon Moakes basszusgitáros sem szeretnék tovább folytatni a munkát Kele Okerekével és Russel Lissack gitárossal. Mivel azonban amúgy is az utóbbi kettő alakította a zenekart 1999-ben, még hat évvel első albumuk megjelenése előtt, ezért nem adták fel és az elmúlt hónapok elszórt információmorzsái után végre megmutatták nem csak az új tagokat, de azt is, hogy mivel foglalatoskodtak a stúdióban a nagy tagkiválások óta.

Az idei koncertjein a zenekar két új dalt, az Edon és Exes címűeket már többször bemutatta, most kiderült, hogy ezek, valamint a frissiben kiadott The Love Within és a The Good News is helyet kapnak majd a valamikor jövő év elején megjelenő új albumukon, a Hymns-en. És hogy milyenek ezek a szerzemények? Egyelőre nem vagyunk túl bizakodóak. Okereke egyszer olyat nyilatkozik, hogy logikus evolúciós lépcsőnek tekinti ezt a lemezt, máskor pedig nagy hévvel magyarázza, hogy valami olyannal jönnek ki, amit még sosem hallhattunk tőlük. A The Love Withint és a The Good News-t meghallgatva inkább az utóbbi állítására bólinthatunk rá, csakhogy nem biztos, hogy ez az új irány lenne a helyes a Bloc Party esetében. A refrének erőtlenek, a szintetizátorrá torzított gitár idegesítő, Louise Bartle dobolása pedig Tongéhoz képest még sótlannak is alig nevezhető. Miért érdemes ezeket a számokat mégis meghallgatni? Mert eszébe fog jutni az embernek, hogy milyen jó is volt a Silent Alarm, valamint a következő két albumuk nagy része. Mi nagyjából ennyi élvezeti értéket találtunk az új szerzeményekben, várjuk az ellenvéleményeket.


A Bloc Party most megosztott két új dala, a The Love Within:


és a The Good News:

https://recorder.blog.hu/2015/10/06/ujra_feltort_a_szeretet_a_bloc_party-ban
Újra feltört a szeretet a Bloc Party-ban!
süti beállítások módosítása