Fia szerint befecskendezett AIDS-től halt meg Eazy-E

2015.08.27. 10:05, subrecorder

619877b8.jpg

Pár hete játsszák az Egyesült Államokban a legendás rapcsapat, az N.W.A. történetét feldolgozó Straight Outta Compton című játékfilmet, amely kisebb meglepetésre igen nagy siker lett a mozikban. Nem is csoda, hogy újra nagy lett az érdeklődés az egykori gangsta rap kollektíva zenéje és története iránt, most például Eazy-E fia állt elő egy vad teóriával apja haláláról.

Az N.W.A.-ről a mai napig rengeteg durva sztori van a köztudatban, igaz, ezek nagy része már kiderült, hogy nem igaz,a legtöbbet maguk találták ki, hogy keményebbnek tűnjenek, a többit pedig az FBI, akik a Fuck Tha Police című daluk után veszélyesnek ítélték a csapatot az amerikai háztartásokra. A tagok valóban Los Angeles Compton elnevezésű területén nőttek fel, ami köztudottan a bandák és a gettó központja a mai napig, ezért első kézből láthatták azt a rendőri igazságtalanságot és erőszakot, amiről gyakorlatilag az első lemezük szól, ugyanakkor legtöbbjük iskolázott középosztálybeli családból származott. Egyedül Eric Wright, vagyis Eazy-E volt az, aki komolyan dicsekedhetett a dalokban zsaruk közelről fejbe lövéséről, ő rövid ideig ugyan, de tényleg tagja volt egy helyi bandának, a Kelly Park Crips-nek. A rapper 31 évesen, 1995-ben halt meg, AIDS-től való komplikációk miatt.

Az, hogy Eazy-E hogyan kapta el az AIDS-et elsőre egyértelmű lehet: az N.W.A. sikere után természetesen tapadtak rá is a nők, ő pedig minden egyes alkalommal védelem nélkül szexelt akár teljesen ismeretlenekkel is, Dr. Dre-t és Ice Cube-t pedig többször beszarinak nevezte, amiért ők nem így tettek. Most azonban Yung Eazy, a néha rapper egyik fia egy érdekes történettel állt elő. Suge Knight, aki gyakorlatilag szétbomlasztotta az N.W.A.-t és aztán Dr. Drével együtt megalapította a Death Row kiadót (amely a 90-es évek legsikeresebb rapvállalata lett) köztudottan megfenyegette Wrightot, hogy lépj en ki a Drével való szerződéséből, mert "különben bajok lesznek". Így léphetett ő a helyére és gazdagodhatott meg a Death Row tündöklése alatt. A fiatalabb Eazy viszont azt állítja, Suge itt nem állt meg. Előhalászott egy felvételt, amin a mogul arról beszél Jimmy Kimmelnek, hogy már nem az utcai lövöldözéssel rendezik le egymást a gengszterek Comptonban, hanem HIV-fertőzött vért szereznek, és belövik vele az ellenségüket. Yung Eazy szerint pedig pontosan ez történt az apjával is. Persze ennek a valóságtartalma minden bizonnyal sosem fog kiderülni. Ide kapcsolódik egy másik sztori, ami a film kapcsán most újra előkerült, ezt az N.W.A. menedzsere, Jerry Heller terjeszti, és e szerint Eazy-E meg akarta ölni Suge Knightot, de erről ő lebeszélte (ez a filmben is benne van) - azóta viszont már bánja, hogy így tett, mert "mindenkinek jobb lett volna", ha kiiktatják. Knight egyébként jelenleg halálos cserbenhagyásos gázolás okozása miatt ül előzetesben és várja a tárgyalását.


Yung Eazy Instagram posztja, benne a Suge Knight videóval:

 

https://recorder.blog.hu/2015/08/27/befecskendezett_aids-tol_halt_meg_eazy-e
Fia szerint befecskendezett AIDS-től halt meg Eazy-E
süti beállítások módosítása