Itt a Cseh Tamás Program – Unmasked

2015.08.18. 12:06, rerecorder

unmasked2_81645_1-3b_1.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a tizennegyedik, az Unmasked.

Ars poetica: hitelesség. Stílus: harmonikusan eklektikus. Szabadidős tevékenység: zenélés szeretetből, önkéntesként. Az Unmasked zenekar az értékteremtés mellett tette le voksát, és körülbelül két éve bele is vágtak az aktív alkotómunkába, akár ismert slágerek maguk képére formálásával, akár saját, sallang- és manírmentes dalok megírásával.

Ha ragaszkodunk a műfaji besoroláshoz, azt mondhatnánk, pop-r'n'b-soul. Meg egy kis blues. Meg egy kis etnofunk. Meg… de inkább hagyjuk. Az Unmasked zenei és emberi arcok sokszínű hitelességét hirdeti, és 2013-as megalakulása óta az átiratoktól a saját számok írásáig tartó úton megőrizte elvitathatatlan eredetiségét.

A megalakulás nem ment gördülékenyen, sűrű tagcserék, szervezési nehézségek jelentették az első zökkenőket. A végleges felállást követően azonban termékeny időszak következett: az Ellátótér-beli próbák révén megszülettek az első feldolgozások, kikristályosodott a hamisítatlan Unmasked-hangzás. Az első demo 2014 végére jelent meg Deeper címmel, decemberben nagysikerű koncertet adtak a Kuplungban, és az év végén még Svájcban is zenéltek a lányok-fiúk. Saját pályájuk egyengetése mellett másokra is gondolnak: a Szeretet a válasz közhasznú alapítvány önkénteseiként a Nemzetközi Pető Intézet kisdiákjainak tartanak ingyenes zenés fejlesztő foglalkozásokat, hogy a muzsikát, és általa örömöt vigyenek a gyerekek életébe.

Jótett helyébe jót várj, megtanultuk a mesékből. A várt és remélt jó 2014 őszén a Cseh Tamás Program pályázatán való sikeres szereplésből fakadt: a támogatás új lendületet adott az Unmaskednak, és Szabó András Bálinttal, a Freshfabrik dobosával és a dalok.hu szerkesztőjével együttműködve belevágtak első lemezük és klipjük elkészítésébe. Tavasszal rádiószereplések, interjúk következtek, és egy fantasztikus koncert a Lego Bárban áprilisban. Májusban aztán kibújt a szög a zsákból, a Natural Lights című dal debütált a Petőfi TV Vadonat című műsorában. Ugyanehhez a számhoz, és az Again címűhöz forgatják a klipeket, amelyek – várhatóan az albummal együtt – nyár végén jelennek meg.


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/18/itt_a_cseh_tamas_program_unmasked
Itt a Cseh Tamás Program – Unmasked
süti beállítások módosítása