Itt a Cseh Tamás Program – The Trademark

2015.08.17. 09:41, rerecorder

the_trademark2_1.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a tizenharmadik, a The Trademark.

 Bemutatkozásuk szerint a The Trademark a free-popot testesíti meg. Figyelemreméltó belépő, ha egy együttes amellett, hogy kiforrott egyedi hangzással bír, azt is elmondhatja magáról, hogy új műfajt honosított meg a zene világában. No de a régi barátok, főleg, ha profi zenészek, mindenre képesek.

Ha valami működik, nem szabad bolygatni. A The Trademark 2011 óta ugyanazzal a felállással működik, méghozzá igencsak termékenyen. Noha az első év kísérletezéssel, számírással telt, és kevés lehetőség volt a koncertszereplésre, a kreativitás és fáradságos munka lassan beérett. 2012-ben még csak a repertoár összeállításáig jutottak, 2013 nyarán már önálló esttel léptek fel a Zag Music Clubban, illetve Szentendrén, 2014-ben pedig már tehetségkutatót nyertek. A nyeremény eredménye egy három trekkes demo lett, amely az év júliusában debütált Jobb idők címmel. Mindeközben a koncertek sem maradhattak el, a The Trademark kisebb-nagyobb helyeken mutathatta meg a free-popot, vagyis légies hangulattal, könnyed zenei váltásokkal és igényes szövegekkel operáló stílusát, míg végül az Akvárium Klub színpadára állhatott a Cseh Tamás Program támogatását jelző oklevelet szorongatva.

A kezdő zenekarokat támogató alprogram azt a lehetőséget hozta el, amire a társaság már régóta vágyott. Ezáltal született meg ugyanis az első album áprilisban, ami a Memoár címet kapta. Az egyéni életutat szimbolizáló dalok sora akár nosztalgiázásnak is tekinthető, de minden szám sejtet, tehát nyitva hagyja a lehetőségét annak, hogy a közönség a saját szája íze szerint értelmezze, és élvezze a változatosan könnyed zenét.

A Megmondtam című dalra forgott az első videoklip, amellyel az együttes a Petőfi TV Én vagyok itt című műsorában is szerepelt már. Az élet pedig nem állt meg, alig egy hónappal később a The Trademark ott volt az egri ÉTER Plusz Tehetségkutató döntőjében, júniusban portré jelent meg róluk a Hatoscsatorna Intro című műsorában. Nyáron pedig színpadra állnak az EFOTT-on, valamint a CAMPUS fesztiválon.


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/17/itt_a_cseh_tamas_program_the_trademark
Itt a Cseh Tamás Program – The Trademark
süti beállítások módosítása