Ezt hallgatja az Egyesült Államok elnöke a vakációja alatt

2015.08.16. 15:00, subrecorder

1250.jpg

Azt eddig is tudtuk, hogy Barack Obamának, az Egyesült Államok 44., jelenleg regnáló elnökének remek zenei ízlése van, most viszont végre mindenki bizonyosságot vehet róla - a POTUS két, nyári vakációkra szánt lejátszási listát osztott meg a Spotifyon.

Barack Obama eddigi muzikális megnyilvánulásai közt voltak kifejezetten jók (amikor Buddy Guy-jal közösen bluest énekelt) és inkább kínosak is (a Willie Nelsonnal közös On The Road Again), viszont mindig szívesen nyilatkozott arról, hogy mennyire fontosnak tartja országának zenei örökségét. Legutóbb Dave Grohl Sonic Highways című sorozatának a végén is feltűnt, és arról beszélt, hogy az olyan amerikai gyökerekkel rendelkező műfajokat, mint például a blues és a dzsessz gondozni kell, hogy a jövő generációi is élvezhessék ezeket és általuk könnyebben érthessék meg a múlt embereinek életét és problémáit.

Ugyan lassan vége van a nyárnak, de Obama most tölti éves vakációját Martha's Vineyardon (ahogy 2009 óta minden évben), és úgy döntött, hogy megoszt két laza vakációs playlistet a Spotifyon - egyet nappalra, egyet pedig éjszakára. Az elsőben olyan előadók kaptak helyet, mint Bob Dylan, a The Isley Brothers, Bob Marley, a Sly & the Family Stone, Justin Timberlake és a Florence + the Machine, míg utóbbiban többek közt John Coltrane, Frank Ocean, Al Green, Otis Redding, Nina Simone és Erykah Badu került be. Szóval ezek szólnak Obamáék kocsijában, vagy az esti beszélgetések, netán csillagnézés közben - kétségkívül igényes válogatásról van szó, érdemes időt szentelni a meghallgatásukra (akit érdekel, hogy mit olvas az elnök, az kattintson ide).


Obama nappali playlistje:


és az éjjeli:

Címkék: barack obama spotify
https://recorder.blog.hu/2015/08/16/ezt_hallgatja_az_egyesult_allamok_elnoke_a_vakacioja_alatt
Ezt hallgatja az Egyesült Államok elnöke a vakációja alatt
süti beállítások módosítása