Itt a Cseh Tamás Program – Noémo

2015.08.14. 08:08, rerecorder

noemo.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a tizedik, a Noémo.

 

A hazai pop egyik újonca a Noémo zenekar: magyar nyelvű, tartalmas szövegű számaik igényes hangszereléssel, ötletes zenei megoldásokkal, egyedi, üde hangzással színezik a könnyűzenei palettát. Takács Noémi 2013-ban alapította együttesét, és alig két évvel később már olyan fesztiválokon lépnek fel nagy sikerrel, mint a Belvárosi Fesztivál vagy a Művészetek Völgye.

Különböző formációkban történő, több évi együtt muzsikálást követően Takács Noémi úgy határozott, hogy zenei értelemben véve „bepasizik”: négy tehetséges zenésztársának vetette fel a zenekar-alapítás ötletét. Jó döntés volt, hiszen az együttes a Kőbányai Zene Stúdiótól, az első közös éneklésektől mára profi videoklipig, kislemezig jutott. És természetesen még van tovább is.

Noémi karrierje az együttes megalakulása előtt indult például A Dal című tévéműsorban való szerepléssel, vagy a Csillageső és a Minden mosoly dalok rádiós sikerével. Énekelt az Emil.RuleZ! egyik albumán és a Budapest Voices-ban is, tehát nem ismeretlen a szakma és a közönség számára. A Noémo azonban lehetőséget adott arra, hogy olyan művészekkel álljon színpadra, akik közös elképzelések, ötletek alapján, közös célok megvalósítása érdekében zenélnek együtt.

A Cseh Tamás Program nyújtotta lehetőségek révén a Noémo egyre ismertebb lett: meghívást kaptak Fábry Sándortól, szerepeltek a Petőfi TV Vadonat című műsorában. Elkészítették Bal-jobb című daluk videoklipjét, amely alig egy hónap után több mint tízezer megtekintést számlál a videomegosztón. Ez a dal egyébként a zenekar június végén megjelent, öt saját számot tartalmazó kislemezének címadó dala is. A számok – az együttes elmondása szerint – saját generációjuk jellemző problémáit, kérdéseit hivatottak megragadni és kifejezni, így például a Bal-jobb az útkeresésről, a döntéshozás nehézségeiről szól.

A fesztiválszezonban a Noémo legközelebb július végén hallatott magáról: a zenekar fellépett a Művészetek Völgyében, így egyre többen élvezhetik a vadonatúj kislemez dalait, ha elmennek a koncertre. Mert lesz minden, ami kell: pop, skacok, Noémi.


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/14/itt_a_cseh_tamas_program_noemo
Itt a Cseh Tamás Program – Noémo
süti beállítások módosítása