Itt a Cseh Tamás Program – Margaret Island

2015.08.13. 08:52, rerecorder

margaret_island.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a kilencedik, a Margaret Island.

 

Néhány fiatal ül a margitszigeti platánok alatt és énekel meg zenél. Népdalok, tábortüzek repertoárja, napjaink indie-folk-pop slágerei, ami épp eszükbe jut. Aztán írni kezdenek, aztán stúdiózni, aztán feldolgozni, aztán koncertezni… és mindenki látja, hogy ez jó. És mindenki hallja is, hogy ez jó. Papírhajón Bolyongó, tiszta derű, elragadó akusztikus zene: ez a Margaret Island.

Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint triója az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar jelenleg a hazai könnyűzenei palettán. A Margaret Island 2013 őszén alakult, de már nehéz számon tartani, hogy összesen hány koncerten vannak túl, a világ hány pontjáról küldtek papírhajót ábrázoló fotókat a rajongók az együttes Facebook-oldalára, vagy hányan zengték velük a Nem voltál jó refrénjét a VOLT fesztiválon.

Az első „hivatalos” zenekari próba után alig néhány hónappal, 2014 februárjában jelentkeztek első klipjükkel (Soaked in life), ami egy csapásra a közönség emlékezetébe véste a banda nevét. A szám magyar változatának (Nem voltál jó) szövegét Bródy János írta. Próba próbát, stúdiózás stúdiózást követett, olykor pedig utcazenéltek a Szentlélek téren, a Margitszigeten vagy épp Fonyódon. Júniusban megjelent a Maniac Marathon, júliusban már felléptek az A38-on, és elindult az együttes papírhajója a siker felé: egyre több koncertmeghívás, rádiószereplés, majd ősszel újra klippremier, két győzelem a Hangfoglaló és a PERON tehetségkutatókon. Aztán novemberben egy poszt a Facebookon: „Lesz Margaret Island-lemez!” A képen Lábas Viki tartja a Cseh Tamás Programba bekerült zenekaroknak szóló elismerő oklevelet.

A lemezfelvétel mellett 2015-ben elképesztő mennyiségű koncertet adtak. Játszottak az Ivan & The Parazol, Odett, a Mary Popkids, a Kistehén, a Honeybeast, a Hiperkarma, Szabó Balázs Bandája és Jamie Winchester előtt, szerepeltek az idei Nagy-Szín-Padon, felléptek az MR2 Akusztikban, az A38-on, a Zene Ünnepén, a VOLT fesztiválon, és még sorolhatnánk. Június 26-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon játszottak a Drogellenes Világnap alkalmából. Bolyongó című, első önálló albumuk június végén jelent meg, de a lemezbemutató turnét már hetekkel korábban nagy érdeklődés övezte, a címadó sláger pedig egy héttel a megjelenés után a Petőfi Rádió TOP30-as listájára került. Júliusra pedig a klip is elkészült…


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/13/itt_a_cseh_tamas_program_margaret_island
Itt a Cseh Tamás Program – Margaret Island
süti beállítások módosítása