Mac DeMarco Eric Clapton-feldolgozása megváltja a világot

2015.08.05. 09:47, subrecorder

macdemarco2013.jpg

Pénteken jelenik meg Mac DeMarco új minialbuma, a nyolcdalos Another One, nem ez viszont a kanadai srác egyetlen felvétele, ami mostanában fog napvilágot látni. Az Editorial Magazine kazettaválogatására felkerült Eric Clapton 1996-os dalának, a Change The Worldnek a színes cigifüsttel bevont feldolgozása is, ezt is meg tudjuk mutatni.

Tavaly karrierje eddigi legerősebb évét futotta Mac DeMarco, Salad Days című albumával egyértelműen népszerűségi szintet ugrott, mára mondhatjuk, hogy az egyik legnagyobb slacker-király a modern gitárzenében. A rajongóival igen közvetlen kapcsolatot ápoló zenész azonban nem hagyja, hogy a fejébe szálljon a dicsőség, simán képes fél napokat izzadni egy grill mellett, hogy ingyen hotdogokat osztogathasson szét a hallgatói közt, vagy például a most pénteken megjelenő Another One-on szerepel egy dal, amelyben pontosan megadja a saját címét, hogy látogassa meg, aki csak akarja. Egy interjúban elárulta, hogy ugyan a lemez még meg sem jelent, de már így is 30-40 fiatal érkezett hozzá dumálni, sörözni, fényképeket készíteni, így egy kicsit fél, hogy mi lesz, ha hivatalosan is kiadásra kerül az anyag.


MAC DEMARCO MÁR JÁRT BUDAPESTEN, LAZA INTERJÚT IS KÉSZÍTETTÜNK VELE.

Az Antoher One egyébként egy tudatosan sokkal kisebb léptékű lemez, mint a Salad Days volt, a "minialbum" elnevezéshez is a kiadó ragaszkodott, DeMarco inkább EP-nek hívja. Stílusában marad ugyanaz a belassult, vastag függönyön át szóló popzene, amit korábban is hallhattunk tőle, viszont a nyolc dal mindegyike könnyed szerelmes szám. Egy másik megjelenést is várhatnak az előadó rajongói, mégpedig az Editorial Magazine első válogatáskazettáján megjelenő Eric Clapton-feldolgozást. Az Editorial & Friends 001 című kiadványon olyanok szerepelnek, mint Blood Orange, Mozart's Sister, vagy éppen a Blue Hawaii, na meg persze DeMarco Change The World-átirata. Az eredeti dalt Tommy Sims írta és maga Clapton is csak átvette tőle, viszont neki ez annyira bejött, hogy 1996-ban két Grammy-t is kapott érte (Az Év Dala, Az Év Felvétele). Mac DeMarco változatát ez ugyan nem fenyegeti, viszont ettől még egy igen szellemes kis felvétel lett, ami különösen fáradt reggeleken képes megmenteni az ember hangulatát.

A friss Mac DeMarco-lemez, az Another One itt hallható megjelenés előtt, itt pedig kommentárokat is fűz hozzá a zenész.


ez pedig Mac DeMarco Eric Calpton-feldolgozása:


az Antoher One címadó dala:

https://recorder.blog.hu/2015/08/05/mac_demarco_eric_clapton-feldolgozasa_megvaltja_a_vilagot_kesz
Mac DeMarco Eric Clapton-feldolgozása megváltja a világot
süti beállítások módosítása