Egy hosszú történet vége - Dr. Dre szerint soha nem fog megjelenni a Detox

2015.08.03. 10:00, subrecorder

20140602-drdre-x624-1401740910.jpg

Kelljen bármilyen sokáig várni rá, a legtöbb sokáig húzott album előbb, vagy utóbb megjelenik, még ha nem is legjobb formáját mutatja előadójának (Chinese Democracy). Dr. Dre azonban most lépett egy nagyot és kijelentette: a több mint tíz éve halasztgatott Detox soha nem fog kiadásra kerülni. Máris itt van viszont helyette valami más.

Az utóbbi hónapokban elkezdtek szállingózni az olyan hírek Dr. Dre-ről, amelyek nem feltétlenül arról szóltak, hogy mennyi pénzt keresett már megint, emlékeztetve sokakat arra, hogy bizony ő nem üzletemberként, hanem első generációs utcai rapperként kezdte. Egyrészt bejelentették, hogy film készül az N.W.A.-ről, amelynek Dre is tagja volt, másrészt pedig a Beats és az Apple összemelegedése ($$$) után a létrejövő Apple Music lett az első olyan streaming platform, melyen elérhetők az előadó klasszikus albumai, köztük az 1992-es The Chronic.

Szintén az Apple Music rádiócsatornáján, a Beats 1-on kapott a doktor saját műsort, amely a The Pharmacy címet kapta, legutóbbi epizódjából pedig sok érdekesség derült ki. A vendégek közt ott volt az N.W.A. egy másik volt tagja, Ice Cube, valamint a csapatról szóló dokumentumfilm, a hamarosan megjelenő Straight Outta Compton rendezője, F. Gary Gray, Dre pedig velük beszélgetve árulta el: teljesen befejezte a Detoxon való munkálkodást. "Nem tetszett. Nem is volt jó. Egész egyszerűen a lemez nem volt jó. A belemet kidolgoztam, hogy idáig eljussak vele, de úgy tűnik, nem végeztem elég jó munkát" - mondta a félbehagyott albumról. Helyette viszont még a Straight Outta Compton mozikba kerülése (augusztus 14.) előtt egy héttel megjelenik a Compton: A Soundtrack by Dr. Dre című lemez, amelyet a filmen való munka inspirált - a 16 számos anyag vendéglistája pedig igen impozáns. Az olyan nagy öregek, mint Ice Cube, Xzibit és Snoop Dogg mellett itt lesz természetesen a doktor két másik nagy protezsáltja, Eminem és Kendrick Lamar, valamint olyan fiatal tehetségek, mint például BJ The Chicago Kid is. Fontos kiemelni: címével ellentétben a lemez nem a film hivatalos soundtrackje, hanem rendes Dr. Dre stúdióalbum lesz, 1999 óta az első. Reméljük, miután néhány nap múlva megjelenik, senki nem fogja már a Detoxot hiányolni, soha többé.

a lemez trekklistája:

01 Intro
02 Talk About It [ft. King Mez & Justus]
03 Genocide [ft. Kendrick Lamar, Marsha Ambrosius & Candice Pillay]
04 It's All on Me [ft. Justus & BJ the Chicago Kid]
05 All in a Day's Work [ft. Anderson Paak & Marsha Ambrosius]
06 Darkside/Gone [ft. King Mez, Marsha Ambrosius & Kendrick Lamar]
07 Loose Cannons [ft. Xzibit & COLD 187um]
08 Issues [ft. Ice Cube & Anderson Paak]
09 Deep Water [ft. Kendrick Lamar & Justus]
10 One Shot One Kill [ft. Snoop Dogg]
11 Just Another Day [ft. Asia Bryant]
12 For the Love of Money [ft. Jill Scott & Jon Connor]
13 Satisfaction [ft. Snoop Dogg, Marsha Ambrosius & King Mez]
14 Animals [ft. Anderson Paak]
15 Medicine Mane [ft. Eminem, Candice Pillay & Anderson Paak]
16 Talking to My Diary

 

borítója:compton.jpg


A Detoxról kiadott két hivatalos single, a Kush és az I Need a Doctor:


és a friss NWA-film Drevel és Cube-bal feldobott trailere: 

https://recorder.blog.hu/2015/08/03/egy_hosszu_tortenet_vege_dr_dre_szerint_soha_nem_fog_megjelenni_a_detox
Egy hosszú történet vége - Dr. Dre szerint soha nem fog megjelenni a Detox
süti beállítások módosítása