Klippremier! Bazaar Kings feat. Attila: Summer Things

2015.07.23. 13:00, Frontrecorder

bazaarkings.jpg

A mostanában a pophouse-t kultiváló DJ SuperStereo és régi barátja, a balkan beats-szaki DJ Pozor nemrég új projektbe kezdtek, amelyben "összehordanak" minden zenei stílust, amit szeretnek, akárcsak egy bazárban. Erre utal a nevük is, Bazaar Kings, a bemutatkozó daluk pedig egy minden ízében nyárias reggae-EDM hibrid, amelyhez maximálisan nyári hangulatú, önfeledten bohóckodós videoklip készült. Premier!


"Tavaly novemberben született a név és a komoly elhatározás, hogy új dj/producer duóként nekilátunk a közös munkának. Eddigi zenei világunk nagy részét a balkáni zene és annak elektronikusabb remixei tették ki, de volt egy pont, mikor mindketten elmozdultunk más irányok felé - moombahton, tropical bass, twerk, house és a többi -, erre pedig tökéletes volt egy új arculat létrehozása, amiben mindketten szabadon mozgunk a stílusok között" - foglalja össze DJ SuperStereo a Bazaar Kings koncepcióját. A duó alapvetően dj-zik, a szettjeiket viszont élő elemekkel dobják fel, és komolyan kidolgozott műsorral állnak színpadra. "Bérlünk egy termet a Keleti Blokkban, ami a mi alkotóterünk. Mi komolyan vesszük amit csinálunk, akár csak egy zenekar, előre megbeszélt 'próbák' vannak, amikor a dj-szettünket csiszolgatjuk, Emellett állandó adásunk van Exotic Safari néven az RCKO.FM rádión, és erre gyártjuk az aktuális adásokat." Na és persze, lévén mindketten producerek, remixek és saját számok is készülnek a műhelyükben.

Az első Bazaar Kings-dal, amit kiadtak egy igazi könnyed nyári strandsláger, a címe Summer Things és egy Attila nevű MC-vel készült. Ő a neve ellenére nem magyar, hanem egy olasz reggae-dancehall előadó, akit SuperStereo a YouTube-on fedezett fel (először ő is azt hitte, hogy magyar). Amikor elkészült a dal alapja, megkeresték Attilát, akinek nagyon tetszett, pár hét múlva küldte is az énekfelvételt. Ahogyan a dal felvételénél, úgy a klipforgatásnál sem volt személyesen jelen az olasz vendég MC, hanem green box technikának köszönhetően szerepel a videóban - a két producerhez hasonlóan. "Mindenképpen egy színes, bulis, hamisítatlan nyári tengerparti hangulatot szeretnénk közvetíteni, annak minden laza, vicces vagy éppen szexi összetevőjével" - mondja a DJ Pozor által rendezett, különböző fotós és videós technikákat lendületesen ötvöző klipről SuperStereo, hozzátéve, hogy "a klip mottója akár ez is lehetne: 'inkább tíz vízipisztoly, mint egy igazi fegyver!'"

Ebben a szellemben jöjjön tehát a Bazaar Kings és Attila Summer Things című dalának a nyári és a tropical kliséket ironikusan túljátszó jópofán "bazári" klipje:

https://recorder.blog.hu/2015/07/23/klippremier_bazaar_kings_feat_attila_summer_things
Klippremier! Bazaar Kings feat. Attila: Summer Things
süti beállítások módosítása