Thom Yorke beszállt a Portisheadbe

2015.07.20. 10:03, subrecorder

9575bfb4.jpg

Múlt hétvégén zajlott a 10. Latitude Festival az angliai Suffolkban, a headlinerek közt pedig Noel Gallagher és az Alt-J mellett ott volt a Portishead is, akik egy igen különleges vendéget invitáltak fel a színpadra a koncert közepén - Thom Yorke-ot.

Alig két hetes a hír, hogy a híresen/hírhedten streamingellenes Thom Yorke szólódiszkográfiája és az Atoms For Peace lemezei felkerültek az Apple Music platformra (itt elérhető az In Rainbows is, az egyetlen Radiohead-album, ami nincs fent a Spotify-on), most pedig a lehető legritkábban koncertező Radiohead-frontembernek megvolt az első 2015-ös "fellépése" is, mégpedig a Portishead oldalán. Beth Gibbons a triphop alapvetés-zenekar Latitude Festivalon adott szettjének ráadás blokkjában hívta fel a színpadra Yorke-ot, a Portishead 2008-as visszatérő harmadik albumáról, a Thirdről adták elő együtt a The Rip című dalt.

Yorke egyébként olyannyira ritkán lép mostanában színpadra, hogy tavaly októberben megjelentetett szólólemezének, a Tomorrow's Modern Boxes-nek csak most augusztusban lesz a bemutató koncertje Tokióban - a Latitude közönsége viszont duplán mázlista, mert Yorke egy meglepetéskoncertet is adott a fesztiválon a lemeze anyagából Nigel Gondrich kíséretével. A különleges alkalmi kollaboráció mellett alább mutatunk egy ritka felvételt is, amely nemrég került fel az internetre, és egy bizonyos Headless Chickens nevű zenekar játssza rajta a 80-as évek végén a Radiohead 1995-ös High and Dry című számát. Hát mégis hogyan lehetséges ez?


Thom Yorke Radiohead előtti zenekara, a Headless Chickens:

https://recorder.blog.hu/2015/07/20/thom_yorke_beszallt_a_portisheadbe
Thom Yorke beszállt a Portisheadbe
süti beállítások módosítása