Dalpremier! Derültégből: Újraálmodnám

2015.07.20. 16:00, rerecorder

derult_web.jpg

A részben a Szabó Balázs Bandája hangszereseiből álló Derültégből 2008 óta létezik búvópatakszerűen, de a szolidan jazzes, élő hangszeres hiphopot játszó hattagú kollektíva most nagyobb fokozatra kapcsol, ősszel érkezik a bemutatkozó lemez, melyet ezzel a dallal vezetnek fel.

A Derültégből formáció Pető Krisztián gitáros-énekes és Sulyok Ádám rapper duójaként indult még 2008-ban, majd a jelenlegi tagok csatlakozásával nyerte el végső formáját 2013-ban, Sulyok Ádám mesél a kezdetekről: „A zenekar 2013-ban, egyévnyi útkeresés után, tagcserékkel tarkítva nyerte el jelenlegi – immár végleges – formáját és elérkezett az idő egy zeneileg és mondanivalóját tekintve is homogén nagylemez elkészítéséhez.” A ma már hattagú formáció (amelyben a Szabó Balázs Bandája gitárosa Harangozó Sebestyén és dobosa, Ferencz László is szerepel) élő hiphopot játszik. Az együttes utoljára 2013 októberében jelentetett meg hanganyagot, a Majdnem című kislemezt, melyhez egy videóklip is készült (a Kettőre című dalhoz). Azóta a szeptemberben megjelenő első nagylemezükön dolgoztak. „Körülbelül két éve kezdtük el írni a dalokat, mert ekkor éreztük úgy, hogy megtaláltuk azokat a közös hangokat, amelyekből egységes lemezanyagot tudunk mutatni. A lemezt számunkra kifogástalanná akartuk formálni és a másfél éves stúdiómunka meg is hozta a gyümölcsét” – mondja a hamarosan érkező kiadványról Sulyok Ádám.

A friss dalról pedig ezt nyilatkozta a rapper: „a most debütáló dal egy dzsemmelésből bontakozott ki és az az érdekessége, hogy szinte az utolsó pillanatban íródott – a lemezfelvétel utolsó napja előtt még bajban voltunk, hogy tartalmilag egyáltalán miről szóljon. Úgy voltunk vele, hogy olyasmit szeretnénk belőle kihozni, amit a generációnkban egy kicsit mindenki a magáénak érezhet. Nem kellenek tanító sallangok, csak egy labda, meg a betonpálya, amire felküldünk pár vagány kissrácot. Ebben a nyári melegben szerintem ez a laza hangvétel mindenkinek sokat adhat, aki legalább egy hétvége erejéig szeretné magába szívni az otthoni emlékeit.”


és akkor az Újraálmodnám című friss dal:


a Derültégből Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2015/07/20/dalpremier_derultegbol_ujraalmodnam
Dalpremier! Derültégből: Újraálmodnám
süti beállítások módosítása