Skaging maraton a Budapest Parkban

2015.07.07. 08:53, Recorder.hu

park_paso_650.jpg

(X) Lábat a nyakba, kezeket az égbe, kalapokat felkapni, sörre vigyázni: július 10-én fergeteges skaütemek fogják belengeni Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét a Pannonia Allstars Ska Orchestra eget rengető koncertjén, ahol a legendás The Toasterssel lépnek fel.

A PASO Magyarország egyik legjobb bulizenekara: ahol ez a tizenegy fő csak felüti a fejét, mindig talpig elegáns frontemberükkel, KRSA-val, nyomukban csak skagingoló, tapsoló és vidáman éneklő emberek maradnak. A skazenekar immáron több mint egy évtizede húzza a talpalávalót, tradicionális skamuzsikájukat pedig némi magyaros ízzel hintik meg. Már első nagylemezükkel behegedülték magukat a műfaj legnevesebb kiadójához, az amerikai Megalith Recordshoz, de többek között fújták már az EXIT-en, a francia Roots dans la Vallén, a horvát Skaville-ben vagy éppen a Sziget Nagyszínpadán.

Dalaikban nem csak a hangszerekkel bánnak virtuóz módon, szavaikat is mesterien csavargatják: szúrós humorral fogalmaznak meg társadalomkritikát - mint a számtalanszor idézett, közönségkedvenc, Budapest című számukban is -, de ugyanilyen jól bánnak a szavakkal akkor is, ha éppen a diszkrimináció elítélése van terítéken. Jamaicai alapú zenéjükkel ugyanúgy tudnak globális fontosságú problémákról énekelni, mint tipikus magyar dolgokról, legyen szó a magyar ételek iránti rajongásukról vagy éppen a Tenkes Kapitányáról. A Kicsit elhagytam magam után nemrég jelentették meg legújabb bulihimnuszukat, melynek a sokatmondó Részeg címet adták és Riger János, a zenekar egykori énekese adja elő, először élőben július 10-én, a Budapest Parkban.

A PASO előtt az amerikai skalegenda, a jövőre 35 éves The Toasters lép fel, akikkel a csapat már-már baráti viszonyt ápol, hiszen ők hívták a tengerentúli bandát 2004-ben először Magyarországra, a látogatást a PASO is viszonozta a The Toasters 30. születésnapján New Yorkban, most pedig ismét az amerikai „testvérzenekaron” lesz a sor, hogy megizzasszák a magyar rajongókat.

https://www.facebook.com/events/1099951600031267

 

https://recorder.blog.hu/2015/07/07/skaging_maraton_a_budapest_parkban
Skaging maraton a Budapest Parkban
süti beállítások módosítása